Yasemin Adar: Artık Kadınlarımız Çok Güçlü Olduğunun Farkında

TAKİP ET

Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcularımız için Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu düzenlendi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular ve antrenörler "Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu"nda bir araya geldi.

Resepsiyonda konuşan Olimpiyat Şampiyonu Türk okçusu Mete Gazoz, "Birinci olduğum için Tokyo bana çok iyi şeyler hatırlatıyor. Benim dışımda herkes için tüm Türk halkı için çok güzel şeyler hatırlatıyor. Çok güzel bir anı oldu. Hem bu spor kültürünü çok daha küçük yaştaki çocuklara aktarabilmek için çok güzel bir turnuva oldu. Bütün herkesin bir buçuk hafta boyunca takip ettiği güzel bir andı. Benim için de çok güzeldi. Diğer herkes için de çok güzel geçmiştir" dedi.

Olimpiyatlarda madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi olan Yaseim Adar ise kadın sporcularımızın başarılarının giderek arttığını belirterek "Kesinlikle zaten kadınlarda voleybol takımı da çok başarılıydı. Çok iyi müsabakalar çıkardılar. 5 tane olimpiyatlarda kadın sporcularımız madalya aldı bunlardan biri olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Artık kadınlarımız çok güçlü olduğunun farkında ve başarılara tekrar tekrar yaşamak için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar" diye konuştu.

2024'te Paris'te altın madalyayı hedeflediğini belirten Adar, "Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk Avrupa dünya şampiyonu ve olimpiyat madalyalı sporcuyum ama maalesef olimpiyatlarda altın elde edemedim. Şu anki hedefim 2024 Paris’te altın madalya kazanıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli ise "Sürekli kamplarda ve maçlarda oluyoruz. Böyle bir ortamı yakalayamıyoruz açıkçası. Tüm Türkiye olarak burada olmak güzel. Onlarla sohbet etme imkanı bulacağız. Sürekli görüştüğüm arkadaşlarımız var. Onların burada olması hoşuma gidiyor. Güzel bir gece olacak diye düşünüyorum. Sürprizler bekliyor diye düşünüyorum. Tüm Türkiye olarak sürprizlere alışığız. Olimpiyata yollarken sürekli bizim moralimizi yüksek tutmak için uğraş verdiler. Güzel bir başarı elde ettik. Önemli olan bunu sürdürmek. Dünya şampiyonası ve turnuvalar var. Her şey güzel gidiyor. Hiçbir şey moralimizi bozmadı. Hedefim gitmeden önce şampiyon olmaktı. Şimdi 2024’e efsane olmaya yönelik. Bu efsaneliğimizi sürdürüp başarımızı kat kat devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

yasemin adar türk kadın güreşçi kadınlarımız güçlü