Yasemin Yağı Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

TAKİP ET

Uçucu moleküller solunum yollarını ferahlatır. Yasemin yağı neye iyi gelir sorusunun cevapları içinde astım ve bronşit bulunur.

Yasemin yağı neye iyi gelir sorusunun cevabı kapsamlıdır. Anti bakteriyel, kas gevşetici ve parlatıcı özelliklere sahiptir. Vücudun farklı bölgeleri için kullanılabilir. Belirgin ve hafif kokusuyla sinirleri gevşetir. Kronik ağrılar, kramp, uykusuzluk, yorgunluk yasemin yağıyla giderilir. Yasemin yağı neye iyi gelir diyenler, rutin kullanımla psikolojik sorunları kontrol altına alabilir. Ruh ve sinir hastalıklarının tedavisinde, yasemin kokusu yararlıdır. 

Zeytingiller familyasına mensup bitkinin yaklaşık 300 çeşidi vardır. Sık görüldüğü bölge, İran ve Güney Avrupa arasıdır. Türkiye’nin Akdeniz bölgesi, yasemin bakımından zengindir. Bitkinin beyaz yapraklı ince çiçekleri doğal yağ içerir. Otomatik pres makineleriyle taze yapraklar sıkılır. Keskin kokulu yağlar 20 – 30 mililitrelik cam şişelere doldurulur. Yasemin yağının parfümsüz olması önemlidir. Doğal yağ, hızlı verim sağlar. 

Yasemin Yağının Kullanımı Nasıldır? 

Yasemin yağı kullanımı uygulama bölgesiyle ilişkilidir. Saç veya kıl bulunan bölgeler için ürünün yoğunluğu az gelebilir. Nane, lavanta, kekik, jojoba yağlarıyla karışım yapmak uygundur. Tüysüz veya seyrek tüylü bölgelere doğrudan uygulanır. Dikkat edilecek nokta, aşırıya kaçmamaktır. Yağın kokusu ve etkisi yüksektir. Az gramajla satılması, etki kapsamındandır. 

Şişenin ağzı açıldıktan sonra, kapak sıkı kapatılmalıdır. Havayla temas ederse uçucu etki gösterebilir ve koku kaybı yaşanabilir. Koklayarak veya cilde sürerek kullanım yapılabilir. Uyumakta zorlananlar için, yastık kenarına yasemin yağı damlatmak çözümdür. Sakinleştirici etkiye sahip koku, öfke ve kaygıyı azaltır. 

Yasemin Yağı Cilde İyi Gelir Mi? 

Yasemin yağı, kolay sürülebilen kıvamdadır. Birkaç damlası cilt yüzeyinde yayılarak çok yönlü etki sağlayabilir. Vücudun farklı bölgeleri için kullanımı mümkündür. Topraktan bitkiye geçen mineraller, yağda mevcuttur. Yapıcı – onarıcı etki, cilt yenilemesine katkı sağlar Yasemin yağının cilde faydaları şöyledir: 

Mevsimsel kaşıntı ve çatlakları iyileştirebilir. 

Egzamanın sebep olduğu dökülmeleri azaltabilir.

Dermis tabakasını nemlendirir; çatlak oluşumunu engelleyebilir. 

Deri soyulmalarını önleyebilir.

Parlatıcı etkisiyle cilt matlığını giderebilir. 

Sivilce izlerinin veya güneş yanığının yol açtığı pigment uyumsuzluğunu azaltabilir. 

Dezenfektan etkisiyle gözenekleri arındırabilir.

Yasemin Yağının Saça Faydaları Nelerdir? 

Yasemin yağının saça faydaları, köklerin güçlenmesiyle ilişkilidir. Doğal yağ asitleri, kafa derisinde salgılanan saç yağını destekler. Telleri kaplayarak dış etkenlere karşı koruyan yasemin yağı, dolgunluk sağlayabilir. İnce ve dökülen teller, hacim kazanır. Uçlardaki kırılma, deri kepeklenmesi, kafa kaşıntıları engellenir. Kuru saçların nem kazanması ve güçlenmesi sağlanır. Yasemin yağı şampuana katılır mı diyorsanız, şampuanlanma sırasında birkaç damla kullanabilirsiniz. Çok kullanım saçı yağlandırır. Dengeli kullanım halinde saç telleri dolgunlaşır. 

Yasemin Yağı İçilir Mi? 

Yasemin yağı deri gözeneklerine ve saç tellerine kolay işler. Üründen maksimum verim almak, içim gerektirmez. Yasemin yağı keskin aromaya sahiptir. Hassas midelerde bulantıya yol açabilir. Şiddetli hazımsızlık, soğuk algınlığının meydana getirdiği karın ağrısı veya bağırsak enfeksiyonları; yasemin yağı tüketmeyi gerektirebilir. Yasemin yağı neye iyi gelir diyorsanız, kontrollü tüketimin yararları şöyledir: 

Hafif ve orta şiddetli ülsere iyi gelir. 

Guruldamaları dindirir. 

Kabızın etkilerini azaltır. 

Kokusuyla akciğer keselerini açar. 

Üst solunum yolunda enfeksiyon yaratan bakterileri öldürür. 

Bir çay kaşığını geçmeyecek miktarda içilen yağ faydalıdır. İçilecek üründe kozmetik kimyasalları bulunmamalıdır. Parfümeri dükkanlarındaki yağlar çoğunlukla saç ve cilt bakımı içindir. Tüketim amaçlı ürünler, baharatçılarda ve yöresel pazarlarda bulunur. 

Yasemin Yağı Nasıl Seyreltilir? 

Yasemin yağı seyreltmek için su ve farklı yağlar kullanılabilir. Karışım yapmak, etki yoğunluğunu dengeler. İki çay kaşığı yasemin yağı yarım bardak suyla karıştırılabilir. Su ve yağ molekülleri homojen karışım oluşturmaz. Yüzeydeki yağ katmanının suyla cilde işlemesi zordur. Karışımı avuca alıp çabucak yüze uygulamak gerekir. 

Kuru saçlar ve ciltler için yağ kombinasyonu idealdir. Saç derisine veya saç tellerine kür uygulamak istiyorsanız; yasemin, badem, argan yağlarını değerlendirebilirsiniz. Yasemin yağı göz, ağız, kulak içlerinden uzak tutulmalıdır.  

Yasemin Kokusu Ne İşe Yarar? 

Yasemin yağı kokusu kronik migren, huzursuzluk hissi ve halsizlik için yararlıdır. Keskin aroma, hafif düzeyli burun tıkanıklığını giderebilir. Ürün yastığa, yorgana, kıyafet yakasına damlatılır. Şişeden de koklanabilir. 

Uçucu moleküller solunum yollarını ferahlatır. Yasemin yağı neye iyi gelir sorusunun cevapları içinde astım ve bronşit bulunur. Düzenli koklanan yağ, alveollere ulaşan temiz havayı artırabilir. Verim almak için doktor tavsiyesiyle kullanım yapılmalıdır. 
 

yasemin yağı yasemin yağının faydaları yasemin yağı neye iyi gelir