Yassıada'daki 5 Yıldızlı Otel 'Zarar Ettiği' İçin Devlete Devrediliyor

TAKİP ET

Yassıada'da açılan 5 yıldızlı otel zarar ettiği için kamuya devrediliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yap-işlet-devret projesiyle yapılan ve 2018 yılında açılan 5 yıldızlı otel 4 yıl sonra müşteri almayı bıraktı.

Odatv'den Can Özçelik'in haberine göre telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenlere "Tadilatta olduğumuz için kapalıyız" deniliyor, online olarak oda tutmak isteyenler ise "Müsait oda yok" uyarısıyla karşı karşıya kalıyor.  

125 odalı otelde kral dairesinin gecelik ücreti 7 bin 500 (120 bin lira) euro iken en ucuz odanın ücreti 150 euro (2 bin 400 lira).

Otelin kamuya devrine ilişkin soruya yazılı yanıt veren Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, "Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. olarak daha önce birçok kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın restorasyonu projesine de talip olduk. Bu kapsamda çalışmaların başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari kaygı gütmeden adadaki kültürel, tarihi mirasa sahip çıkmayı ve bu mirası tekrar kamuya kazandırmayı amaç edindik. Şirketimiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmelere başlamıştır" dedi.

Yassıada'nın adı "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmiş ve 3 müze ile söz konusu otel inşa edilmişti.

yassıada 5 yıldızlı otel zarar ettiği için devlete devrediliyor