'Yatırım Yoluyla Vatandaşlık'ta Türkiye Birinci Sırada

TAKİP ET

Harvey Law Group Global, Türkiye'nin yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler sırasında ilk sıralarda olduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük avukatlık şirketlerinden Harvey Law Group Global Türkiye’de ofis açtı. Yatırım yoluyla oturum izni ve vatandaşlık alanında uzmanlaşmış uluslararası hukuk şirketi yönetici Ortağı Jean-Francois Harvey, Yatırımla Türkiye Vatandaşlığı Programı’nda 2018 yılında minimum yatırım gereksiniminin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşmesinin ardından başvuruların arttığını ve bu doğrultuda 2020 yılında Türkiye'ye yapılan başvuruların ABD'yi geçmiş olabileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin başvuru yapan vatandaşlarla ABD arasında bir köprü görevi gördüğünü ve bu yüzden oldukça cazibeli olduğunu belirten Harvey, "Türkiye, yatırım yoluyla vatandaşlık için bir numaralı ülkedir. En çok başvuru yapılan ülke. Ve neden böyle? Hükümetin politikaları yüzünden büyük ihtimalle. Çünkü insanlara karşı çok misafirperversin. Yine ülkenin gelir elde etmesi de önemli bir sebep. Para sadece vergi veya gayrimenkul ile üretilmez. Bu insanların çoğu Türkiye'de kalıyor. Tahmin edilenin aksine sadece Orta Doğu değil Tayland, Malezya ve Endonezya'dan çok sayıda müracaat alıyoruz. Türkiye'nin cazibesini küçümsemeyin. Sizi şaşırtabilir ama ABD ile vize konusunda bir anlaşmanız olduğunu unutmayın. Bu, pasaportunuzu daha da popüler hale getiriyor. Evet, Türk vatandaşı oluyorlar ve ardından yeşil kart almak için Amerika'ya gidiyorlar. Ya da vize için Avrupa ve ABD’ye başvuru yapıp seyahat edebiliyorlar" dedi.

Türk Pasaportunun Vizeye İhtiyaç Duyması Bir Sorun

Harvey, yöntemin dünya genelinde giderek yayıldığını ancak bazı ülkelerde farklı sorunlarla karşılaşılabileceğini belirtti. Türkiye'de 'Türk pasaportunun vizeye ihtiyaç' duymasının bir sorun olduğundan söz eden Harvey, "Biz Türkler Kanada’yı, İngiltere’yi, Portekiz’i seçiyoruz. Sizce Türkler için başka fırsatlar var mı? Bu ülkeleri zaten popüler destinasyonlar oldukları için seçiyorlar. Dünyanın her yerinde birçok fırsat olduğunu biliyoruz. Tabii ki Türkiye’deki ilk sorunumuz Türk pasaportunun vizeye ihtiyaç duyması. Dolayısıyla vizenizi yenilemezseniz seyahat etmek için havalimanına gidemezsiniz, vizenizi sürekli kontrol etmeniz gerekir. Amerika’da, Avrupa’da klasik fırsatların var. Ama bundan daha fazlası var. Singapur’unuz var, biri sizi içeri alıyor, genel olarak iş adamları, Vanuatu gibi güzel yerler var ki bu bir fırsat dolu bir çünkü ülke çok düşük profilden sonra dünyaya açılıyor (Doğu Avrupa elbette açılıyor) Türkiye’de de popüler olmaya başlayan Kuzey Makedonya gibi ülkeler var. - Makedonya bir Avrupa Birliği ülkesi yolunda ilerliyor tabii… Evet, şimdilik değil ama olacak. Yani Kuzey Makedonya bir, o zaman Fransa, Fransa’nın yatırımcılar ve iş adamları için özel bir programı var ve bu durumdan dolayı onları her zamankinden daha fazla imkanlar sunuyor. Ve bu fırsatlar kesinlikle göçmenlikle ilgili değil, buna bağlı birçok iş olasılığı var. Son 29 yıldır gördüğüm şey şu ki, Singapur’da, Kanada’da başka herhangi bir yerde, yeni bir göçmen geldiğinde, fırsatlara o ulusun sakinlerinden farklı bir bakış açısıyla bakıyor farklı bir açıdan bakıyorlar. Bu insanların bu fırsatları görmeleri ve çok başarılı olmaları şaşırtıcı. Ben sadece Kanada’dan akçaağaç şurubu veya somon ihracatından bahsetmiyorum pek çok örnek sayabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Harvey Law Group Global yatırım yoluyla vatandaşlık birinci sıra