Yavaş'tan Gökçek Hakkında Yeni İddia: Mobilyaları Belediyeye Ödetmiş

TAKİP ET

Mansur Yavaş, eski ABB Başkanı Melih Gökçek hakkında bir iddiada bulundu. Yavaş, Gökçek'in Özel Kalemine alınan mobilyaların, Gökçek'in evine gittiğini ve paralarının ise belediyeye ödetildiğini ileri sürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, eski ABB Başkanı Melih Gökçek hakkında ortaya yeni bir iddia attı. 

Aykırı'da yer alan habere göre Yavaş, Özel Kaleme alınan mobilyaların da Melih Gökçek'in evine gittiğini ve paralarınında belediyeye ödetildiğini ileri sürdü. Yavaş, şu ifadeleri kullandı: 

“Sadece konut olsa iyi… Özel kaleme alınan ev mobilyaları da Gökçek’in evine gitmiş. Eşyaların da parasını Belediyeye ödetmiş.”

İçişleri Bakanlığı Dosyayı Kapatmıştı

Melih Gökçek’in döneminde belediye bütçesi kullanılarak alınan ve demirbaş incelemesinde yerleri tespit edilemeyen ev mobilyaları için soruşturma başlatılmıştı. Mobilyaların Melih Gökçek’in evi içi alındığı ve bizzat Nevin Gökçek tarafından seçildiği tespit edilirken konuyu araştırmakla görevli İçişleri Bakanlığı Müfettişi’nin Gökçek yerine, mobilya alımını ortaya çıkaran personel ve ABB müfettişleri hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. İncelemeler sonucu dosya İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldı.

mansur yavaş melih gökçek mobilya belediye abb ankara büyükşehir belediyesi