Yavaş Yolsuzlukları Açıkladı! AKP ve MHP'li Üyeler Meclis'ten Kaçtı

TAKİP ET

ABB Aralık ayı ilk toplantısında AKP grubu ile Mansur Yavaş arasında tartışma çıktı, AKP ve MHP grupları toplantıyı terk etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ilk toplantısı şiddetli tartışmalarla başladı. AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin verdiği önerge süresi dahilinde tebliğ edilmediği gerekçesi ile Mansur Yavaş tarafından kabul edilmedi. Israrlarına devam eden Köse'nin mikrofonunun kapatılması üzerine AKP grubu masalara vurarak tepkisini gösterdi. Mansur Yavaş ise "Masaya çıkıp tepinin isterseniz" diye karşılık verdi.

Mansur Yavaş'ın "Tüm yolsuzlukları halkın önünde açıklayacağım" ifadelerini kullanması üzerine AKP ve MHP grupları toplantıyı terk etti.

Mansur Yavaş'ın diğer açıklamaları ise şöyle:

"AKP'li üyeler lafı ortaya atıp kenara çekiliyor, faaliyet raporunda da aynısını yaptılar. Biz çoğunluğuz, biz istediğimizi yaparız, tüm belediye başkanlarını konuşturup insicamı bozmak istiyor. Mansur Yavaş'ın kendilerine verilen cevapları engellemek istiyorlar. O nedenle faaliyet raporu görüşmelerini sabah saat 5'e kadar sürdürdüler."

"Şov yapmıyoruz, reklam yapmıyoruz. Biz şov yapmıyoruz. Mansur Yavaş ne yaptı derken batık bazı projeleri, Anka Parkı'nı, kapıları arıyorlar, bunları bekliyor bizden galiba. Bizde bu yok. Önce Ankara halkının sağlığı diyoruz. Eskiden bir asfalt yapılır, yanına pankart asılırdı."

"Ahşap çalışmalarına 1 buçuk milyon harcadığımızı söylüyorlar. Maliyetini söylüyorum; sıfır. Belediyede çalışan, maaşından başka geliri olmayan bir arkadaşımız yaptı."

" 'Heykel belediyeciliği' diyorlar. Heykel belediyeciliğini kim yaptı, Mamak Belediye Başkanı olsaydı döner heykelini soracaktım. Ankara'nın tarihi ve kültürüyle alakası olmayan heykeller diktiler, bir de sanatçılarımızın yaptıkları heykellere laf ediyorlar. Genelkurmay Kavşağı'nda kol saati heykeli vardı. İnşallah bir gün onu neden oraya koyduklarını birileri sorar. Belediye sanat eseri de yapar. Ama herkesin sanattan anladığı bir şey var. Onlar sanat deyince şişme, plastik, çin malları düşünüyor. Herkesin sanat anlayışı farklı." 

"Yenimahalle'de saksılarıyla ağaç dikmişler; cinayet."

"Sosyal medyayı, Ankara halkını bilgilendirmek, bir şeyi anmak, bilgi vermek için kullanıyoruz. Takipçilerimize hakaret etmiyoruz. Sadece hakaret edenler hukuka gönderiliyor. Haricinde yaptığımız her şey çalışmalarımızın duyurulması. Diyorlar ya sosyal medya algısı yapıyorsunuz. Buradan sesleniyorum. İtibarınız olmasını istiyorsanız, kentin hiçbir yerine fotoğrafınızı asmayacaksınız, hesap vereceksiniz, yetim hakkını koruyacaksınız!"

Mansur Yavaş ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Murat Köse Anka Park heykel Yenimahalle Genelkurmay Kavşağı Ankapark