Yavaş'tan Gökçek Hakkında Suç Duyurusu: Gökçek'in Su Boruları İçin Aldığı Paralar

TAKİP ET

Siyasette 'asbestli boru ve temiz su' tartışması sürerken olay yargıya intikal etti

Siyasette 'asbestli boru ve temiz su' tartışması sürerken olay yargıya intikal etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "kapının önüne boş damacana şişesi gibi konuldu" dediği Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Yavaş, Gökçek'in yıllardır halk sağlığını tehdit eden su borularının değiştirilmesi için Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi aldığı fakat bu parayı başka yerlere kullanarak görevi ihmal şeklindeki görevi kötüye kullanma suçunu işlemesini gerekçe gösterdi. Suç duyurusuyla ortaya çıkan gerçekler, Gökçek'in 2009 yılında önce 500 milyon, sonra 60 milyon TL borçlandığını bundan iki yıl önce de ‘Gerede Sistemi ile Tatlar Geri Dönüşümlü Su Projesi’ için 536 milyon TL borçlandığını fakat bu paraları söz konusu sahada kullanmadığını gösteriyor. AKP'nin gerekçesini açıklamadan görevden aldığı Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde asbestli boruların değiştirilmesi meselesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine sosyal medya hesabından "220 km asbestli boru döşenmesi için kilometresi dahil her şey 37 bin TL’den, 8 milyon 140 bin TL’dir. Koca ASKİ’nin 8 milyonu yok mu" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Yavaş, suç duyurusunda bu rakamların da gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak "Bu rakam şüphelinin geçmişte aldığı dinozorlardan sadece bir tanesinin parasıdır. Şüphelinin bu paylaşımı yapmaktaki amacı müvekkilin başarısız olduğu izlenimini uyandırarak itibarının zedelenmesini sağlamaktır. Paylaşımdaki rakamlar gerçeği yansıtmıyor olsa da söz konusu yatırımların yapılmamış olması bir gerçektir. Bu yatırımların yapılamamasının sorumlusu ise şüphelidir" ifadelerine yer verdi.

abb ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı asbestli boru ASKİ mansur yavaş Melih Gökçek suç duyurusu temiz su