Yavru Kedileri Fırında Pişiren Kişi, Kedileri Yediğini İtiraf Etti

TAKİP ET

İstanbul'da 5 yavru kediyi toplayarak pişiren yabancı uyruklu kişi, kedileri kesip pişirdikten sonra yediğini itiraf etti.

Küçükçekmece Beşyol Mahallesi'nde yaşayan Japonya uyruklu D.M.'nin yavru kedileri topladığını fark eden Burhan Yüksek, olayı anlattı. Yüksek, D.M.'nin topladığı yavru kedileri evine çıkardığını gördükten sonra olayın peşine düştüğünü belirterek, “Pazar günü sabah saat altı civarında ben uyandım balkona çıktım dışarıya baktığımda beyaz bir kovaya yavru kedileri dolduruyordu. Aldı ve yukarı doğru çıktı ben yukarıdan da seslendim ama pazar sabahı olduğu için çok da seslenemedim. Alacak evine çıkaracak ve mama verecek diye düşündüm.

Aradan zaman geçti saat 11 gibi o binada oturan başka bir komşumuza durumu anlattım ‘kedi yavrularını aldı gitti ama geri getirmedi anne de burada yavrularını arıyor’ dedim. Ama onlar da fazla ilgilenmedi'' dedi. 

Yavruları Sevip Bıraktım

Yüksek, işe gidip geldikten sonra anne kedinin hala yavrularını aradığını fark ettiğini, bu sefer mahalledeki diğer komşularına durumu anlattığını söyledi. Tüm komşular toplanıp D.M.'nin evine giderek hesap sorduklarını ancak D.M.'nin kendilerine 'yavruları sevip bıraktım' dediğini söyleyen Yüksek, anne kediyi eve bıraktıklarını, eve giren anne kedinin direkt fırının önüne koştuğunu söyledi. 

Yüksek, anne kedinin fırına yöneldiğini görünce fırına dikkat kesildiklerini ve sonrasında durumu polise bildirdiklerini söyledi.

Kedileri Pişirip Yemiş 

Yüksek, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin 'savcılıktan izin alınması gerekiyor' diyerek mahalleden ayrıldıklarını, sonrasında hayvan dernekleri ile irtibata geçtiklerini açıkladı. Derneklerle beraber gelen bir komiserin çok duyarlı davrandığını söyleyen Yüksek, D.M.'nin bu sayede gözaltına alındığını ifade etti.

Gözaltına alınan D.M., ifadesinde kedileri kesip pişirdiğini, ardından da yediğini itiraf etti. İfadesinin ardından serbest bırakılan D.M. mahalleye dönerek Yüksek ve diğer mahalle sakinlerinden özür diledi. 

Yüksek, kendisinden özür dileyen D.M.'nin ‘ben yaptım yedim bir daha yapmayacağım’ dediğini ancak kendilerinin ekipleri arayarak D.M.'yi sınır dışı etmelerini istediklerini belirtti.

 

 

 

istanbul kedi pişirip yedi fırın japon uyruklu burhan yüksek