Yavuz Selim Demirağ: Melih Gökçek İtirafçı Olmaya mı Hazırlanıyor?

TAKİP ET

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ, görevinden alınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ilişkin çok dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

"Melih Gökçek itirafçı olmaya mı hazırlanıyor?" başlıklı yazısında Melih Gökçek'in "yumurtacılık" ile başladığı ticaret hayatındaki "başarılarını" anlatarak "Melih Gökçek sanırım 'Kandil gecesi' dünyaya gelmiş olmalı" diyen Yavuz Selim Demirağ, "Özal'ın 'Dört eğilimli kadrosu' gereğince denge oluşturmaya çalıştı. Uzun süredir MHP'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve kamuoyunda 'küfürbazlığı' ile bilinen birine bir süre 'Özel Kalem Müdürlüğü' bile yaptı. Keçiören gibi Ankara'nın güzide ilçesini tarikat ve cemaatlere özel imarlar, okul, kurs ve yurtlara arsa tahsis edip; kendince 'muhafazakar' bir yer haline dönüştürmeye çalıştı. Foyası çabuk meydana çıktı. 1989 yılında ANAP'a Türkiye genelinde ders verildi. Belediyeler önemli ölçüde SHP'ye geçti" ifadelerini kullandı.

Gökçek'in Cemaat  ve Tarikatlarla İlişkisi

Melih Gökçek'in belediye başkanlığını korumak için cemaat ve tarikatları arkasına almaya çalıştığını, bu grupların temsilcilerine özel imar alanları açıp kooperatif arsaları dağıttığını belirten Demirağ, "Günün birinde kendisini yargılama ihtimali olan hâkim ve savcılar için de özel imarlı arsa tahsisleri yaptırmayı ihmal etmedi. Belediye şirketlerine ballı maaşlarla bazı yargı mensuplarının eşleri, oğulları, kızları, gelinleri ve damatlarına kadro verdi. FETÖ'nün ünlü dershane ve okullarına Türkiye'de en çok arsa, bina, tesis, tahsis eden Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Gökçek, bunlarla da yetinmedi. FETÖ'nün üniversitelerine, hastanelerine arsalar tahsis etti. Ankara'nın gecekondu semtlerinde 'dönüşüm' adına 30-40 katlı plazaları yine FETÖ'nün elemanlarına tahsis etti" dedi.

Gökçek'in İtirafçı Olma Planı

Demirağ yazısında "'Metal Yorgunluğu' gerekçesi ile görevden alınan Melih Gökçek'in AKP'nin kuruluş aşamasında yer almayarak DP ile oynadığını hatırlatmaya gerek duymuyorum. AKP'nin aldığı rüzgârı hissedip son dakikada 'AKP otobüsüne binen Gökçek'ten Recep Tayyip Erdoğan'ın da memnuniyetsiz olduğunu bu işlere kafa yoran tüm kesimler bilir. Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki davaları, yüksek yargıda çözen Gökçek'e vefa borcunu fazlası ile ödeyen Erdoğan'dan son talebi 'Kendisi ve ailesinin yargılanmama garantisi'ni alan Melih Gökçek'in Türkiye'yi şimdilik terk etmeyişinin sebebi bu. Lakin, AKP'nin de gidici olduğunu gören Gökçek, geçtiğimiz hafta CNN'de Ahmet Hakan'a, Genel Sekreteri dahil çok sayıda FETÖ'cü ile çalıştığını açıklaması, bana göre, vesayet altından kurtulduğunda bağımsız mahkemelerde 'itirafçı' statüsü kazanarak hapisten kurtulma planının küçük parçasıdır" ifadelerine yer verdi.

yavuz selim demirağ melih gökçek itirafçı olmaya hazırlanıyor cnn türk ahmet hakan cemaat tarikat yolsuzluk