Yaz Gelmeden Kara Günler Geri mi Geliyor: 4 İlde Orman Yangını

TAKİP ET

Çanakkale, İzmir, Bursa ve Bilecik'te çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.

Geçen yıl Türkiye'yi yasa boğan orman yangınları tekrar çıkmaya başladı.

İzmir'de, Bursa'da, Bilecik'te ve Çanakkale'de orman yangınları çıktı.


İzmir


İzmir'de Kestel Kulesi Yangın Gözetleme Kulesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına 3 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 2 su tankeri ile müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı.


Bilecik


Bilecik'te merkeze bağlı Kızıldamlar ve Kurtköy arasındaki Abuşlar yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere, ekiplerce müdahale ediliyor.

Öte yandan Kızıldamlar köyünde muhtarlık, ilaçlama tanklarının su doldurulup yangının olduğu bölgeye götürülmesini istedi. İş makineleri de bölgede yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Suyu biten arazözlere ilçelerden görevlendirilen tankerlerle su taşınıyor.


Bursa


Bursa'da iki yerde orman yangını çıktı.  Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Karaislah Mahallesi yakınındaki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ekipler müdahale ediyor.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki bölgedeki alevlere çok sayıda arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahaleye başladı.

Dağyenice Mahallesi'ndeki yangını kontrol altına alan ekipler, Karaislah Mahallesi yakınında örtülük alanda başlayarak ormana yayılan yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Karaislah Mahallesi'ndeki yangın 50-60 hektar civarında bir alanı etkiliyor


Çanakkale


Çanakkale Bayramiç ilçesinde Dağoba köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Çırpılar köyü çevresinde yerleşim alanına uzak bölgeye doğru ilerledi.

Çanakkale'de Orman Yangını: Alevler Köye Girmek Üzere


Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Yangına 15 arazöz ve 5 su tankerinin yanı sıra çok sayıda işçiyle müdahale ediliyor.