Yediiklim, 2014 Yılında da KPSS'de 27 Tarih Sorusunun 21'ini Önceden Yayımlamış

TAKİP ET

Yediiklim Grubu'na bağlı Doğu Tercih Yayınları'nın, 2014 yılında yapılan KPSS'de de pek çok soruyu önceden yayımladığı ortaya çıktı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'teki köşesinde dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Terkoğlu'nun aktardığına göre KPSS sorularının sınav öncesinde deneme sınavlarında sorulması skandalının merkezindeki Yediiklim Yayınları'nın ilk vukuatı bu değil. 2014 yılında yapılan KPSS'de de tarih sorularının 21'inin Yediiklim'e bağlı Doğru Tercih Yayınları'nın sorularıyla birebir aynı olduğu ortaya çıktı.

KPSS'de İkinci FETÖ Skandalı: Onlarca Soru Tek Bir Yayının Sorularıyla Bire Bir Aynı Çıktı


Yediiklim Yayınları'nın polislik de dahil olmak üzere devlet kadrolarının pek çoğuna aday hazırlayan bir yayın grubu olduğunu belirten Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yediiklim Yayınları Bir Ayağı"

"Gözlerin çevrildiği Yediiklim Yayınları bir ayağı. Yargı Yayınevi, Doğru Tercih, Kurultay Yayınları, Benim Hocam öteki işleri. Neden mi hatırlattım?

Son 10 yıldır sürekli sınav skandallarını konuşuyoruz ya... 2014 KPSS’nin ardından olanlara baktım. Sınava girenler ayağa kalkmıştı. Habertürk’ten aktarayım: 'İsmail Adıgüzel’in ‘KPSS Tarihin Pusulası’ adlı kitabındaki sorularla, 2014-KPSS tarih sorularının birebir aynı olduğu ortaya çıktı.'

KPSS Skandalında Adı Geçen Yediiklim'e Yapılan Baskında Kitapçık Örnekleri Alındı

"27 Sorunun 21'inin Kitaptaki Sorularla Benzeşmesi Tamamen Tesadüftür"

İşin ilginci bu durum yayınevi tarafından da kabul ediliyordu: '27 tarih sorusunun içerisinde, 21 sorunun kitapta yer alan sorularla benzeşmesi tamamen tesadüftür.' Kitabın yazarı İsmail Adıgüzel bile olaya şaşırmıştı: 'Ben bile şok yaşadım soruları görünce. Afalladım açıkçası. Yine de tesadüf olduğuna inanıyorum.'

Kitabı şimdi hangi yayınevi basıyor diye baktım. Bir de ne göreyim? Yediiklim grubundan 'Doğru Tercih' yayınları."

"Soruları Çalanlar Cumhuriyetimizi de Elimizden Almaya Çalışıyor"

Devlette FETÖ örgütlenmesini işaret eden Terkoğlu, "Cumhuriyeti 'erdemli insanlar rejimi' diye tanımlıyoruz. Farkında mısınız? Sorularla birlikte erdemi çalanlar, Cumhuriyetimizi de elimizden almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Terkoğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

yediiklim 2014 yılında kpss 27 tarih sorusunun 21ini önceden yayımlamış