Yediiklim Yayınevi Sahibinden Açıklama Geldi

TAKİP ET

KPSS skandalının merkezinde yer alan Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik, basın toplantısı düzenledi.

TamgaTürk, KPSS lisans oturumlarında sorulan soruların daha önceden Yediiklim Yayınları'nın "Türkiye Geneli Deneme Sınavı" adlı yayınında yer aldığına yönelik haberiyle Türkiye'nin gündemine oturan skandalı ortaya çıkarmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alındı ve Devlet Denetleme Kurulu'nun suç duyurusuyla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

Bunun ardından 2022 yılı KPSS'sinin yapılan oturumları iptal edildi ve yaklaşan oturumları ertelendi. 

ÖSYM Başkanı Duyurdu: KPSS İptal Edildi

Yediiklim'den Basın Açıklaması Geldi: "Asıl Mağdur Biziz"

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre Ankara OSTİM'de bulunan merkez binaları önünde açıklama yapan yayınevi patronu Münir Çelik, kuruma dair iddiaların doğru olmadığını söyledi. 

Birebir aynı olan sadece tek bir soru olduğunu belirten Çelik, "20 soru aynı çıktı iddiaları asılsızdır. Böyle bir soru yoktur. Hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş gibi bir durum olamaz. Yayınevinin tarihinde yok" diye konuştu.

"Ben mi ÖSYM'den Almışım, ÖSYM mi Bizden Almış Siz Takdir Edin"

120 soruluk sınav için bir dönemde 100 bin soru hazırladıklarını ve bu soruların MEB sorularından esinlenilerek hazırlandığını belirten Çelik, "Biz benzer sorular yakalarsak kurum prim yapmış olacak. Yüzlerce yayınevi bunun üzerine kurgulanıyor. Buradaki sıkıntı Türkçe’de paragraf sorusu var. Geçen yıl DGS sınavında sorulmuş. Ben mi ÖSYM’den almışım, ÖSYM mi bizden almış siz takdir edin" ifadelerini kullandı.

ÖSYM'den aldıkları tek ihalenin bu yıl düzenlenen Suriyeli öğrenciler için yapılan Türkçe sınavı ihalesi olduğunu söyleyen Çelik, hayatı boyunca hiçbir tarikata, cemaate ya da siyasi partiye üye olmadığını söyledi:

"Bulamazsınız. Biat etmeyen bir kişiliğim vardır."

"Biz Mağdur Olan Tarafız" Dedi, ÖSYM'yi Suçladı

"Biz burada mağdur olan tarafız" diyen Çelik, "Her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Sorular ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada" ifadelerini kullandı.

Hazırladığı soru sınavda çıkan kurum eğitmeni Mehmet Bilge Yıldız ise "Biz soruları hazırlarken ÖSYM’nin geçmiş yıllarda yaptığı sınavlara bakarak soru hazırlamaktayız. 2015 yılı ÖSYM’nin yaptığı LYS sınavındaki sorunun rakamları değişmiş halidir. Bu soru daha önce ÖSYM tarafından 3 kez daha sorulmuş. Biz yüzlerce soru hazırlarken bir tanesinin denk gelmesi hayatın olağan akışına uygundur" diye konuştu. 

Yediiklim, 2014 Yılında da KPSS'de 27 Tarih Sorusunun 21'ini Önceden Yayımlamış

yediiklim yayınevi sahibi açıklama geldi biz burada mağdur olan tarafız ösym suçladı cemaat tarikat parti itaat