Yemek Yarışmasını Kazanan Annesini ve Kardeşini Bıçaklayan Uğur Biroğlu'nun Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Yemek yarışmasında birinci olan annesi ve üvey kardeşini öldüren Uğur Biroğlu hakkında hüküm verildi.

Bir yemek yarışması programında birinci olan annesi Şükran Biroğlu ve üvey kardeşi Mesut Biroğlu'nu öldüren Uğur Biroğlu, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

"Affınıza Sığınıyorum"

Duruşmaya SEGBİS'le bağlanan Uğur Biroğlu mahkemedeki son sözünde "Affınıza sığınıyorum. Ellerinizden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Müştekilerin avukatı, cezai ehliyetinin tam olduğuna dair Adli Tıp Kurumu raporu okunan Uğur Biroğlu'nun cezalandırılmasını istedi.

2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Uğur Biroğlu hakkında "üst soyu kasten öldürme" ve "kardeşini kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken Biroğlu'nun pişmanlık beyanı mahkemeyi etkilemeye yönelik tutum olarak değerlendirildi ve cezasında indirim yapılmadı.

Uğur Biroğlu ilk savunda "Deli olduğumdan söz edip, erkekliğime laf ediyorlardı. Allah’a şükür ben son derece sağlıklı bir insanım. Rabbime hamd olsun. Kendi hayatlarının kötü olmasından beni sorumlu tutuyorlardı" demiş ve abisinin kendisi hakkında "Bu eşek bizim yükümüzü çekemiyor, ona korona bulaştıralım" dediğini öne sürmüştü.

Ne Olmuştu?

Uğur Biroğlu 26 Ocak 2021'de İstanbul Eyüpsultan'da polis merkezine giderek annesi ve üvey kardeşini bıçakladığını söylemiş, ekipler Esentepe Mahallesi'ndeki adrese gittiklerinde anne oğulun cesetleriyle karşılaşmıştı.

yemek yarışmasını kazanan annesini ve kardeşini bıçaklayan uğur biroğlu mesut biroğlu şükran biroğlu cezası belli oldu ağırlaştırılmış müebbet hapis