Yemeksepeti İşçi Komitesi: Nevzat Aydın Sendikalı Olmamızı İstemediği İçin Aşılanamıyoruz

TAKİP ET

Yemeksepeti İşçi Komitesi, Yemeksepeti'nin sahibi Nevzat Aydın'ın işçilerin sendikalaşmasına karşı aldığı tavır nedeniyle aşılanamadıklarını duyurdu.

Yemeksepeti İşçi Komitesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz dört ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız. 

Açıklık getirmek gerekirse, bundan yaklaşık dört ay öncesine kadar taşımacılık sektöründe faaliyet göstermekteydik. Fakat çalışma şartlarımızı iyileştirmek ve insanca iş, insanca ücret talebi ile sendikal örgütlenmeye başladıktan sonra işverenimiz iş kolumuzu değiştirerek sendika üyeliklerimizi düşürdü ve işçilerin anayasal hakkını çiğnedi.

Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da. Yalnız sadece bununla kalmadı.

Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir. Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir! Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Lezzet Ankara projesini duyurduğu tweete "Şaka bir yana rakip olmayan bir devlet kalmıştı. %0 da az olmuş, üzerine para verilmeli" şeklinde bir cevap vermişti.

Yemeksepeti İşçi Komitesi Nevzat Aydın Sendikalı Olmamızı İstemediği İçin Aşılanamıyoruz