Yemeksepeti Kuryeleri Genel Merkez Önünde Toplanıyor

TAKİP ET

Yemeksepeti kuryeleri eylemlerini sürdürüyor.

Yüzde 32,7'lik zam teklifine karşı çıkan Yemeksepeti ve Banabi kuryeleri eylemlerini sürdürüyor.

Sözcü'nün haberine göre asgari ücret karşılığında kuryelik yapılamayacağını belirten çalışan Murat Karataş, "Bu iş 4 bin 253 liraya yapılmaz. Motosikletli kuryelik tehlikeli bir iş, bize 5 bin veya 5 bin 500 lira gibi bir para verecekler ki bu işi yapabilelim" diye konuştu.

Önceki ay 5 bin 500 lira maaş aldığını ve devletin sağladığı bin 300 lira farkın bile ödenmediğinden dert yanan Murat Karataş, "Yaptığım mesai de aynı, götürdüğüm paket sayısı da aynı. Geçen aya kıyasla ocak ayında verdiği çok komik bir rakam oluyor. Biz arkadaşlarla birlikte 5 bin 500 lira para istiyoruz. Bu işin hakkı 5 bin 500 lira diyoruz. Mesaimiz ve primimiz hariç" dedi.

Bir başka çalışan Mustafa Yazgan, "Sistemimiz şu an kapalı, sipariş gelmiyor. Diğer firmalar yılbaşı girmeden zam yaptı. Oralarda hiçbir ayaklanma olmadı. Yemeksepeti bizi 1 aydır bekletiyor. Zam oranları 15 Ocak'ta açıklanacak dediler. Hiç kimse açıklamadı. Ay sonu geldiğinde hala açıklanmamıştı. En sonunda bize mail yoluyla eski maaşımıza yüzde 32 zam yapacaklarını söylediler"  diye konuştu.

Firmanın genel merkezinin önüne toplanan kuryelerin görüntüleri şu şekilde: 
 

yemeksepeti banabi eylem grev protesto zam