Yemeksepeti'nde 'Restoran Kötüleme' Skandalı: Müşterilere Alenen Yalan Söylediler

TAKİP ET

Yemeksepeti'nde yaşanan son skandal pes dedirtti.

En popüler çevrim içi yemek sipariş etme uygulamalarından biri olan Yemeksepeti'nde yine bir skandal yaşandı.

Daha önce kullanıcılarının bilgilerini koruyamayarak verilerin hackerların eline geçmesiyle gündeme gelen Yemeksepeti bu kez "restoran kötüleme" skandalıyla gündeme geldi.

Bir restoran sahibi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Yemeksepeti'nin çalışma biçimini ortaya koydu.  Yemeksepeti'yle birlikte çalışan bir restoran sahibi Yiğit Can Akkor, restoranı kapalı olmasına rağmen bir müşteri olarak sistemden sipariş vermeye çalıştığını, işletmesi kapalı olmasına karşın Yemeksepeti'nde "Sipariş hazırlanıyor" mesajıyla karşılaştığını söyledi.

"Hayır Hazırlamıyorum"

Müşteri olarak Yemeksepeti'nin "restoranla iletişime geçmek için" beklettiğini belirten Akor, "Ardından telefonum çalıyor. Yemeksepeti beni restoran sahibi olarak bilgi almak adına arıyor. Cevaplıyorum ve sistemlerinde restoranın Pazartesi günleri kapalı olduğunu, bunun yeni sisteme geçtiklerinden beri beceremediklerini söylüyorum. Ardından ekliyorum: 'Lütfen sipariş veren müşteriye sorunun restorandan kaynaklı değil, Yemeksepeti’nden kaynaklı olduğu iletin ki, restoranımız bir itibar kaybı yaşamasın' Karşıdaki beyefendi, tabii ki böyle söyleneceğini, teknik aksaklık olarak iletileceğini söylüyor" ifadelerini kullandı.

Restoran Adına Müşteriye Yalan Söyleniyor

Bunun ardından kendisine "müşteri olarak" dönüldüğünde "Restoran siparişinizi teknik bir sorundan dolayı iptal etti" denildiğini belirten Akkor, "Restorana sipariş ulaşmış ve bir şekilde yollayamadıları için restoran tarafından bir iptal mi var?" diye sorduğunu yazdı. Akkor'un aktardığına göre Yemeksepeti görevlisi bu soruya "Evet, restoran siparişinizi iptal etti" yanıtını verdi.

"Restoran sahipleri Yemeksepeti'nin bu zulmünü ve yalanlarını hak etmiyor" diyen Akkor, "Yemeksepeti’ni sipariş veren olarak uzun zamandır kullanmıyorum. En yakın zamanda restoran olarak da kullanmayacağım. Kimsenin kimseyi karalamaya, kimsenin kimse hakkında yalan beyan vermeye hakkı yok. Kandırdığınız insanlar, umarım en kısa zamanda kurtulur sizden" ifadelerini kullandı.

yemeksepeti skandal restoran kötüleme skandalı müşterilere alenen yalan söylediler