Yemeksepeti'nin Veri Rezaleti Devam Ediyor

TAKİP ET

Yemeksepeti kullanıcıları, verilerinin çalınması nedeniyle endişe yaşamaya devam ediyor.

Yemeksepeti, kullanıcılarının verilerini koruyamamış ve binlerce kullanıcının verileri hackerların eline geçmişti.

Hackerlar Yemeksepeti Verilerini Paylaştı


Son olarak bir vatandaş, bilgilerini ele geçiren bir hackerın tehditlerini sosyal medya hesabından "gittiğim karakollar bir şey yapamayacaklarını söyledikleri ve sosyal medyada paylaşmamı önerdikleri için yapıyorum bunu. dün gece 'yemeksepetinde hacklenen' 20 bin kişinin içindeyim ve gecenin bir yarısı bu kişi bana adresimi bildiğini söyleyip beni görüntülü arıyor.

sonrasında aileme haber veriyorum ve babamdan bilgileri silme karşılığında para talep ediliyor. ekran görüntülerinde bana da borcunu öde dediği görülüyor zaten. polis dalga geçer gibi 'belli ki tanıdığın biri' dedi bana gülerek. çok komik. tanıdığım bir kişi değil çünkü" ifadeleriyle paylaştı.

sonrasında aileme haber veriyorum ve babamdan bilgileri silme karşılığında para talep ediliyor. ekran görüntülerinde bana da borcunu öde dediği görülüyor zaten. polis dalga geçer gibi "belli ki tanıdığın biri" dedi bana gülerek. çok komik. tanıdığım bir kişi değil çünkü+ pic.twitter.com/PlWoZ1OS6i

— başak (@wes_andrson) November 28, 2021

bu kişinin bana yazdığı soyad benim applerde kullandığım soyad, gerçek soyadımı bilmiyor. getir ya da trendyol olmadığını da biliyorum çünkü oralarda sadece apartman numaram yazıyor. bunun üzerine yemeksepetini aradığımda ya da canlı yardımdan ulaştığımda herhangi bir ihlal olmadığı söyleniyor. bu kişi benim ADRESİMİ biliyor ve siz bunu yalanlıyorsunuz. yarın zaten savcılığa vereceğim fakat uygulamayı kullanan insanların silmesi için paylaşıyorum bunu"

baya iyi ve sorumluluk alan bir şirket:d pic.twitter.com/PaqXC8JEwS

— başak (@wes_andrson) November 28, 2021

Olaya tepki gösteren gazeteci İbrahim Haskoloğlu ise "Yemeksepeti’nin verilerini çaldığını söyleyen Hackerların paylaştığı 20 Bin kişinin bilgisi sapıkların eline düşmüş. Uyumaya devam.

Bu ülkenin savcısı, milletvekili veya bir yetkilisi nerede kardeşim? Bu olay benim kişisel meselem değil. Böyle bir olayla ilgili bu kadar sessizlik ancak Muz Cumhuriyetlerinde olur. Gerçekten yazık" şeklinde paylaşım yaptı.

Bu ülkenin savcısı, milletvekili veya bir yetkilisi nerede kardeşim? Bu olay benim kişisel meselem değil. Böyle bir olayla ilgili bu kadar sessizlik ancak Muz Cumhuriyetlerinde olur. Gerçekten yazık.

— ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) November 28, 2021

Yaşanan skandallarla Yemeksepeti güvenilirliğini tamamıyla yitirme yolunda hızla ilerliyor. Güvenlik endişesi yaşayan kullanıcılar, hesaplarını silmeye başladı. Peki Yemeksepeti hesabı nasıl silinir? Hesabınızı silmek için uygulamaya girdikten sonra canlı yardım bölümündeki iletişim formunun kullanarak, info@yemeksepeti.com adresine e-posta yollayarak ya da 0 212 359 18 00 numarasını arayarak Yemeksepeti hesabınızı silebilirsiniz.

yemeksepeti verileri ele geçirildi bir kadın tehdit edildi