Yeneroğlu: 28 Şubat Zihniyetini Bugün AKP ve MHP Temsil Ediyor

TAKİP ET

DEVA Partisi Milletvekili Yeneroğlu AKP ve MHP'ye eleştirilerde bulundu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesiyle Türkiye'nin yıllardır görmek istediği uzlaşının sağlandığını belirterek güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını hazırladıklarını söyledi.

Vatandaşın emeğinin nepotizme feda edilmediği bir Türkiye için hazırladıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yaptıklarını belirten Yeneroğlu, "28 Şubat'ta güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metni paylaşıldığında herkes görecek. O masa, herkesin mutabakat içinde hareket ettiği bir masadır. Mutabakat dışında bir durum söz konusu olduğunda, o masanın gündemi dışındaki bir konu olarak değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

28 Şubat tarihinin özellikle seçilmediğini belirten Yeneroğlu, "28 Şubat'a denk gelmesi tamamen tesadüf. İktidarın bu sebepten şikayetçi olması çok normal. Çünkü 28 Şubat zihniyetini, uygulamalarını bugün AKP ile MHP temsil ediyor. 28 Şubat bizim için güçlendirilmiş parlamenter sistemin tanıtım günüdür" diye konuştu.

deva partisi akp mhp 28 şubat zihniyetini temsil ediyor mustafa yeneroğlu tbmm