Yengesini 37 Yerinden Bıçaklayıp Gözünü Kör Etti: 15 Yıl Hapis Cezası Aldı

TAKİP ET

Yengesin öldürmeye teşebbüs eden şahsa 15 yıl hapis cezası verildi.

26 Ocak’ta Kırıkhan ilçesi Gündüz Mahallesi Ziyapaşa Sokak'ta, bir okulda sözleşmeli olarak fizik öğretmenliği yapan 34 yaşındaki Mehtap İlgar, çocukları 5 yaşındaki Eylül ile 2,5 yaşındaki Asya’yı alt katta oturan kayınpederinin evine gönderdi.

Ailesiyle birlikte yaşayan 39 yaşındaki Recep İlgar, yeğenlerinden elini öpmesini istedi. Ancak 2,5 yaşındaki Asya, amcasının elini öpmedi. Bunun üzerine Recep İlgar, Asya'nın elindeki oyuncağı pencereden atıp, çocuğu dövdü.

DHA'nın haberine göre Asya'nın ağladığını duyarak alt kata inen Mehtap İlgar da iddiaya göre 'ağabey' demediği gerekçesiyle kayınbiraderi Recep İlgar'ın yumruklu saldırısına uğradı.

Daha sonra Recep İlgar, ardından çocuklarının gözü önünde yengesini biri sol gözünden, 37 yerinden bıçaklayıp, boğazını kesmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan İlgar, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde 1 hafta boyunca tedavi gören Mehtap İlgar yaşam savaşını kazandı, ancak sol gözü görme yetisini kaybetti.

15 Yıl Hapis Cezası

Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan Recep İlgar'ın karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Recep İlgar, Mehtap İlgar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mehtap İlgar'ın avukatı Veysel Açay, duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Cezayı yetersiz bulduklarını söyleyen Açay, Recep İlgar'ın bu eylemi canavarca hisle gerçekleştirdiğini belirtti. Açay, karara itiraz edeceklerini ifade etti.

"Beni Öldüm Diye Bıraktı"

Mehtap İlgar, "Vahşice bir saldırıdan sonra beni öldüm diye bırakan birinin bu cezayla cezalandırılması ne kadar caydırıcı olabilir? Beni öldürmeye teşebbüs etmedi, sadece beni öldüm diye bıraktı, beni nefesim kesildi diye bıraktı. Bu cezaların caydırıcı olacağı yerde bu kadar az bir ceza ile suça teşvik özelliği var bunun. 15 yıl nedir ya. Benim 2 kızımın gözünün önünde oldu bunlar. Ben onların psikolojisini nasıl toplarım? Ben dışarıya gözlüksüz olarak karışamayan bir insanım artık. Benim kızlarımın bu psikolojiyi kaldırması ne kadar sürer? 15 yıl sonra düzelecekler mi? Benim katilim o. Sadece gözümü almadı, 2 gözümü birden almaya çalıştı, böbreklerimi vurmaya çalıştı, boynumu kesmeye çalıştı. Hiçbir pişmanlık duymadı. Kendini bir cümleyle bile savunmaya kalkmadı. Ben ölebilirdim. Şu an ben toprağın altında olsaydım belki 30 yıl alırdı" diye konuştu.

recep ilgar kadına şiddet mehtap ilgar