Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Fetullah Gülen Bu Ülkenin Yetiştirdiği Bir Kıymet, Bilge Bir İnsan

TAKİP ET

Abdülhamit Gül'ün istifası ile Adalet Bakanlığı görevine AKP'li Bekir Bozdağ atandı. Bozdağ geçmişte FETÖ'ye böyle övgüler düzmüştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ım imzasıyla yayınlanan kararname ile Adalet Bakanı değişti.

Abdülhamit Gül'ün yerine geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü'ne olan övgüleri ile bilinen Bekir Bozdağ getirildi. 


"Fetullah Gülen Bilge Bir İnsan"


Bekir Bozdağ,  2011 yılında TBMM'de yaptığı bir konuşmada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'i "bu ülkenin yetiştirdiği bir kıymet, bilge bir insan" olarak nitelendirmiş ve "Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey de açık. Devletin denetimi gözetimi altında açık. Her şey göz önünde olan…" ifadelerini kullanmıştı.
 


"O Konuşmayı İnanarak Yaptım"


Bozdağ, hala Meclis tutanaklarında yer alan Fethullah Gülen'i övücü sözleri için ''O konuşmayı inanarak yaptım. Çünkü o dönemde Fetullahçı terör örgütünün suç, ihanet şebekesi olduğuna dair bir bilgim yoktu'' demişti.


"Poliste ve Yargıda Cemaat Yapılanması"


Bozdağ ayrıca, "Poliste ve yargıda cemaat yapılanması var mı?" sorusunda da 2012 yılında gülerek "Hayır öyle bir şey olabilir mi?"  yanıtını vermişti.
 


Gülen'i Öven Tivitler


Bozdağ ayrıca 2012 yılında yapmış olduğu paylaşımlarda sık sık "Muhterem Fethullah Gülen hocaefendiye teşekkür ediyorum" demiş ayrıca verdiği demeçte "Cemaatle AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklardır." ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşımlar Nisan 2016'da tekrar dolaşıma girince, "Atmadığım tweeti, atttığım tweetmiş gibi beğenen veya retweet edenler,ahlaksızlık ve iftiranın zirvesindeler.Bugünkü Paralel iftira bu mu?" diyerek sıyrılmaya çalışmıştı ancak sosyal medya kullanıcıları Bozdağ'a arşivlerle yanıt vermişti.



bekir bozdağ abdülhamit gül fetullah gülen akp erdoğan adalet bakanı adalet bakanlığı fetö fetöye övgü