Yeni Akit Rezil Olmaya Devam Ediyor: 'Elektrik Faturaları 10 Liraya Düşecek'miş

TAKİP ET

Yeni Akit, türlü safsatalarla dolu "haber"ler yayımlamaya devam ediyor.

AKP'ye yakınlığıyla ve mürteci yayınlarıyla bilinen Yeni Akit'in "Haluk Özdil bombayı patlattı: Hazır olun! Elektrik faturaları 10 liraya düşecek" başlıklı haberinde yer alan safsatalar pes dedirtti.

Elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın fiyatında yaşanan artış ve bu doğal gazı satın almak için kullanılan dolar kurunun Türk lirası karşısında tarihinin en yüksek seviyesine çıkması nedeniyle elektrik fiyatlarında büyük bir artış yaşandı.

Elektrik faturalarında yaşanan artış nedeniyle zor günler geçiren vatandaşları aldatmaya çalışan Yeni Akit, Haluk Özdil adlı bir araştırmacının şu sözleri söylediğini yazdı:

Yeni Akit'in Safsataları

"Şu an toryum adım adım hayata geçmeye başladı. 2007'de Engin Arık topraklarımızın zenginliğinden söz etmişti. İlerleyen yıllarda özellikle elektrik konusunda faydasını göreceğiz. Toryum toprak elementleri arasında. Çin ve Hindistan'da elektrik santralleri kuruldu. Bunlar toryum ile çalışıyor. Eskişehir'den güzel haberi aldık. Ankara yakınlarında bir üretim yeri açıklanabilir. Stratejik bir konu bu. Dünyanın  ilk santraline imza atabiliriz. Elektrikten kaynaklı tüm maliyetler yüzde 1'e düşebilir. Bu proje hayata geçerse elektrik faturaları 10 liralara kadar düşebilir. Maden Teknik Araştırma Enstitüsü'ne bakarsanız dünyadaki toryum miktarının yüzde 99'u ülkemizde. Kasıtlı olarak toryum konusunda zengin olmadığımız ifade ediliyor. Ama öyle değil."

Toryum elementinin "toprak elementleri" arasında olduğunu belirten bu şahsın fizik-kimya bilgisinin M.Ö. 2. yüzyıldan olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Çin ve Hindistan'da toryumla çalışan elektrik santralleri bulunduğu iddiası ise bir palavradan ibaret. Kaldı ki söz konusu şahıs birkaç cümle sonra Türkiye'de kurulacak bir "toryum santrali"nin dünyada "ilk" olacağını belirterek kendisini yalanlıyor. Ayrıca haberde yer  alan "Maden Teknik Araştırma Enstitüsü" adında bir kurumumuz yok. Türkiye'de faaliyetlerini yürüten Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ise Türkiye'de bulunan toryum miktarı, dünyanın yüzde 99'u değil. Dünyada en büyük toryum rezervlerine sahip olan ülke Hindistan. Ayrıca Hindistan'ın yanı sıra dünyada yaklaşık 90 ülkede toryum bulunuyor. 

 Melih Gökçek Yine İş Başında 

Yeni Akit'in yalan, safsata ve saçmalıklarla dolu bu haberini paylaşan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdilerde Twitter trollüğüyle meşgul olan İ. Melih Gökçek, "Lütfen böyle güzel haberler yapmayın. Birileri kuduruyor" ifadelerini kulandı.

Twitter Trolü Melih Gökçek 'Adıyaman'da 6 Milyar Dolarlık Jelibon Rezervi Bulundu' Haberini Gerçek Sandı


 

yeni akit rezil olmaya devam ediyor elektrik faturaları 10 liraya düşecekmiş