Yeni Almanya Yükseliyor: Almanlar Silahlanma Kararı Aldı

TAKİP ET

Olaf Scholz'un açıklamasına göre Almanya, ciddi anlamda silahlanma kararı aldı.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz,  Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya saldırı emri vermesine neden olarak "Tek bir neden var: Ukraynalıların hürriyeti kendi müstebit rejimine meydan okuyor" yorumunu yaptı.

Politico'nun aktardığına göre Alman Parlamentosu'nda konuşan Scholz, Rusların Ukrayna'ya saldırısına ilişkin "Bu insanlık dışı, uluslararası hukuka aykırı, hiçbir şey ve hiç kimse bunu haklı gösteremez" yorumunu yaptı. Avrupa Birliği'nin Rusya'yı daha büyük yaptırımlarla vurabileceğini belirten Scholz, "Kendimizi kandırmayalım: Putin rotasını bir gecede değiştirmeyecek. Ancak çok yakında Rus yönetimi büyük bedel ödeyecek" dedi.

Putin'in saldırganlığı karşısında Alman ordusunu donatacaklarını söyleyen Scholz, "Şu andan itibaren her yıl gayrısafi yurtiçi hasılanın yüzde 2'sinden fazlasını savunmaya ayıracağız" diye konuştu. Scholz'un sözleri parlamentodan büyük alkış aldı. Scholz, Alman ordusunu desteklemek için 100 milyar euro fon ayıracaklarını belirtti. Bu rakam Rus ordusunun yıllık bütçesinin neredeyse bir buçuk misli.

Ayrıca Almanya'yı Rusya'ya daha az bağımlı kılmak için "en kısa sürede" iki doğal gaz terminali inşa edeceklerini belirten Scholz, ayrıca gaz ithalat rotasını değiştireceklerini açıkladı.

olaf scholz almanya silahlanma kararı aldı