Yeni Anayasa Çalışmalarında Takvim Belli Oldu! İlk Adım Bilim Kurulu Kurmak

TAKİP ET

Erdoğan ve Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları için izlenecek yol haritasını oluşturdu. 2 yıl boyunca görev yapacak bir bilim kurulunun oluşturulması ile ilk adımın atılması bekleniyor.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa çalışmalarına başlamak için MHP'nin kapısını çalacağını' açıklayarak işaret fişeğini yaktığı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de Türkiye'nin bu yönde bir ihtiyacı bulunduğu noktasındaki ifadeleriyle pekiştirdiği gündem netlik kazanmaya başladı.

İktidar ortakları Erdoğan ve Bahçeli, gerçekleştirdikleri görüşmeyle yeni anayasa çalışmalarında izlenecek yol haritasında karar kıldı. İşe ilk olarak konuyla alakalı yeni bir bilim kurulu tesis edilerek başlanacak. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Atar'ın başkanlığında kurulacak yapıda AKP ve MHP'nin yetkilendirdiği isimler de bulunacak.

Siyasi tercihlerle şekillendirilen kurulan çalışmalarının bilimsel prensiplere ne denli sadık kalabileceği merak konusu. Öte yandan kulislere yansıyan bilgilerden öğrenilen bu durum, iktidar ortaklarının yeni anayasanın omurgasını meydana getirirken muhalefeti bu çalışmaların içine katmayacağını da ortaya koymuş oldu.

Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ’ın verdiği bilgiler, yeni bilim kurulunun hedefinin anayasa çalışmasının başladığı tarihten itibaren 2 yıl içinde tüm çalışmaları tamamlamak olduğu yönünde.

Aynı haberde izlenecek yol haritasının ilerleyen adımlarından da "Bu sürede hazırlanan taslak metin hem muhalefete hem de STK'ların görüşüne sunulacak. Anayasaya son şekli tüm istişare ve son rötuşlardan sonra verilecek. Ardından yeni anayasa teklifi Meclis'in gündemine gelecek. Son aşama ise halk oylaması olacak" cümleleriyle bahsedildi.

tayyip erdoğan devlet bahçeli akp mhp yeni anayasa çalışması yavuz atar yelda gökdağ bilim kurulu