Yeni Aşıların Geliş Tarihi ve Miktarı Belli Oldu

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı takvimiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Koca, 10 milyon doz Çin aşısının ikinci partisinin iki hafta içinde Türkiye'ye ulaşacağını aktardı.

Geçen hafta başlayan aşılama süreci devam ederken, şimdiye kadar 679 bin kişinin aşı yaptırdığı açıklandı. Aşı sayısının yeterli olup olmayacağı merak konusu olurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Bakan Koca'nın AKP MKYK toplantısında aşıya ilişkin gelişmelere dair bilgi verdiği basına sızdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılar ile ilgili imzaların atıldığını belirtti ve "Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Herkese yetecek aşı var" dedi. Bakan Koca, Çin aşısının ikinci partisinin iki hafta içinde Türkiye'ye ulaşacağını, kısa süre içinde 10 milyon doz gelmesini beklediklerini belirtti.

Pfizer ve BioNTech'in aşısıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Koca, toplamda 50 milyon doz aşı için imza atıldığını söyleyerek Pfizer aşısı ile ilgili gelişmelere dikkat çekti. Yapılan anlaşma gereği önümüzdeki günlerde ilk partinin Türkiye'ye ulaşacağını, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra aşı takvimine dahil edileceğini kaydetti.

 

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra