Yeni Bakan Derya Yanık: Atatürk, Cumhuriyet İdeolojisini Dine Mesafe Üzerine Kurmuştur

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Geçmiş dönemde attığı tweetleriyle gündeme gelen, göreve geldiği ilk andan itibaren zihniyeti eleştirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın Atatürk hakkındaki tweetleri ortaya çıktı.

2014 yılında Atatürk'ün ateist veya hafız olduğu konusundaki cümleleri bir araya getirerek paylaşım yapan Yanık, ''Atatürk'ün dinle ilişkisi daha epey süre konuşulacaktır. Etraflı ve samimi bir değerlendirmeyi gerektiriyor. Buradaki asıl problem, Atatürk'ün dine ilişkin tutumunu saklaması değil bilakis kendi dindarlığını Atatürk'e yaslayanların ikiyüzlülüğüdür. Cumhuriyet dönemi yazılı kaynakları apaçık ortada iken Atatürk'ün dine ilişkin tutumunu keşif yeni bir şey değildir. Şunu tesbit olarak ortaya koyalım; Atatürk, Cumhuriyet ideolojisini dine mesafe üzerine kurmuştur. Keşke mümkün olsaydı dini tümüyle tasfiye'' şeklinde ifadeler kullandı.

Fetullah Gülen'in ''Atatürk manevi değerleri yüksek ve devamlı Ku'an dinleyen bir devlet adamıydı'' sözlerine de yer veren Yanık'ın ''Atatürk'ü dindar biriymiş gibi göstermek 'sağ siyaset projesidir'' dediği de görüldü. 

 

derya yanık Aile Sosyal Hizmetler Bakanı atatürk cumhuriyet ateist din