Yeni Bakan Derya Yanık Şimdi de Adnan Oktar'ın Yanından Çıktı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın Adnan Oktar ile iftar yaptığı ve cemaate ait notlarda adının geçtiği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen Derya Yanık, göreve geldiği ilk andan itibaren dikkat çeken geçmişiyle eleştirilirken şimdi de Adnan Oktar ile çekilmiş fotoğrafları sebebiyle ilgi odağı oldu.

45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfı'nı savunması ve Fetullah Gülen'e olan hayranlığıyla bilinen Yanık'ın Adnan Oktar cemaatine ait notlarda bile yer aldığı ortaya çıktı. 

İftar organizasyonunu bir gelenek haline getiren ve bu organizasyona yakınlarını davet eden Adnan Oktar cemaati, '23 Mayıs 2018' tarihinde tutulan ''İftar davetlileri'' notunda Derya Yanık'a da yer verirken Yanık'ın cemaatte etkin şekilde rol alan Meral Kalça'nın misafiri olduğu da öğrenildi.

OdaTv'nin haberine göre Yanık'ın adının geçtiği ilk iftar daveti 2018 yılında olan değil 2015 yılında yapılan iftar daveti oldu. 2015 yılında yapılan davette Adnan Oktar ile sohbet ettiği görülen Yanık'ın fotoğrafının Oktarcıların web sitesinden kaldırılmaması da dikkat çekti.

adnan oktar derya yanık cemaat fotoğraf iftar meral kalça aile bakanı