Yeni Bakan Mehmet Muş'un 'Çok Sağlam Bir Arkadaş' Diye Bahsettiği Kişinin FETÖ'den Açığa Alındığı Öğrenildi

TAKİP ET

Mehmet Muş'un Berat Albayrak'a attığı mailde ''Çok sağlam bir arkadaş'' şeklinde bahsettiği kişinin FETÖ'den açığa alındığı ortaya çıktı.

Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un 'çok sağlam biri' şeklinde tarif ettiği kişinin FETÖ'den açığa alındığı ortaya çıktı. Muş'un, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a 2010 yılında attığı mailde  “Çok sağlam bir arkadaş” şeklinde bahsettiği F.L. isimli kişinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 1 Eylül 2016’da FETÖ’den açığa alındığı anlaşıldı.

“Wikileaks” tarafından kamuoyuna açıklanan elektronik postalarda Muş ve Albayrak arasında gerçekleşen konuşmalar yayımlandı. Muş’un, e-postalar arasında kaymakamlık sınavına gireceğini belirterek 'değerlendirilebilir' önerisinde bulunduğu yazışmalarda Albayrak’a, “F. L.(Kaymakamlık Mülakat)” konu başlığıyla e-posta gönderdiği görüldü. L’nin özgeçmişini de e-postaya ekleyen ve “Daha öncede L. ile ilgili mesaj attığını” belirten Muş, “Bu arkadaş Trabzon Sürmeneli ağabi, bizim köyden. Çok sağlam bir arkadaş. Kaymakamlık yazılı sınavını geçti. 23 Eylül Perşembe günü de sözlü mülakata girecek. Sıra numarası 117. Eğer siz de uygun görürseniz ağabi, değerlendirilebilir” ifadelerini kullanarak F.L.'yi tavsiye etti.

 

 

 

mehmet muş berat albayrak sağlam biri fetö