Yeni Bakanının 'Kadın' Olmasına Sinirlenen AKP'liler: Erdoğan, Bizi Kaybedersin!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen Derya Yanık, 'feminist ve kadın' olması gerekçesiyle protesto edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirilen kişinin 'kadın' olmasına sinirlenen AKP'liler sosyal medyada ateş püskürdü. Lafa gelince annelerimiz kıymetlidir diyen ve aile kurmayı savunan AKP'liler, çocuk yapmak için gerekli olan cinsel birlikteliğin yalnızca erkekler üzerinden yapıldığını düşünüyor olacak ki aile kurma ve yönetme özelliğini bir erkeğin yapması gerektiğini düşünerek bu göreve getirilecek kişinin de erkek olması gerektiğini savundular. 

Derya Yanık'ı hedef alarak ''Aile Bakanı erkek olur çünkü Allah ailenin geçimini de yönetimini de erkeğe bırakmıştır'', ''Kadın olması bu işin başlamadan bitttiğini gösterir'', ''Yeni bakan feminist biri, aile kurmamış biri aileye yön veremez'', ''İstanbul Sözleşmesi'ni göz boyamak için mi kaldırdınız?'', ''KADEM'ci ve bekar, yanlış seçim'' paylaşımı yapan onlarca AKP'li, bir kadını 'Bakan' görevine yakıştıramadığı için karara tepki gösterdi

Göreve getirildiği için Derya Yanık'ı hedef alanların yanı sıra ona bu yetkiyi veren partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren AKP'liler 'İstanbul Sözleşmesi'ni feshettiniz ama bir kadına görev verdiniz' şeklindeki tepkilerle sözleşmenin fesih kararının yarattığı etkiyi de gözler önüne serdi.

''Hem avukat hem feminist birini Aile Bakanı olarak göreve getirirsen sana sahip çıkan milleti kaybedersin Erdoğan!'' ve ''Sayın Erdoğan siz nasıl müslümansınız? Müslüman gibi davranıp bizi kandırdınız. Peygamberimizin hadisi sizin için bir şey ifade etmiyor mu?'' gibi cümlelerle Erdoğan'a seslenen geri kafalı zihniyetin ürünleri AKP'liler sosyal medyada Yanık'ın görevden alınması için protesto başlattı.

"İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz" Hadis-i Şerif'ini hatırlatan AKP'lilerin paylaşımları şu şekilde:

derya yanık Aile Sosyal Hizmetler Bakanı kadın feminist avukat akp erdoğan bizi kaybedersin protesto paylaşım