Yeni Bir Çözüm Süreci Geliyor İddiaları Gündemden Düşmüyor! AKP'li Bir Yetkiliden Açıklama Geldi

TAKİP ET

Türkiye'de 2013 yılında başlatılan ve 2015 yılında istenilen sonuçla bitmeyen çözüm süreci bu sıralar tekrar gündeme geliyor. Yeni bir çözüm süreci başlatılacak iddiaları AKP'li yetkililere dayandırılıyor.

Kürtçü terör örgütü PKK'ya karşı birçok tavizin verildiği ve üniversitelerin neredeyse teröre teslim edildiği zamanlarla hatırlanan çözüm sürecinin yeniden başlayacağı iddiaları gündemden bir türlü düşmüyor. DW Türkçe'ye konuşan ve AKP'de yetkili bir isim olduğu iddia edilen kişi, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bilgisi dahilinde çözüm süreci benzeri çalışmalar yapıldığını kaydetti. AKP'li isim yeni sürecin daha dengeli götürülmesi için uğraştıklarını belirtti. 

AKP'li yetkili, yeni sürecin sadece bölgeyle sınırlı olmayacağını tüm Türkiye'yi kapsayan reformlar içereceğini söyledi. Üzerinde çalışılan formülün henüz ete kemiğe bürünmediğini belirten AKP'li yetkili, terörle mücadelenin de devam edeceğini ifade etti. Öte yandan, bu sürecin önceki süreçten daha farklı yürütülmesinin planlandığını ve önceki tecrübelerden yararlanılacağını kaydeden AKP'li isim, formülün daha fazla demokratikleşme içereceğini iddia etti. 

Daha Önce de Benzer Açıklamalar Gelmişti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın geçtiğimiz ay, Diyarbakır'da sivil toplum örgütlerine gerçekleştirdiği ziyaretler sonrası Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "Yeni bir çözüm sürecinin kıyısındayız" açıklamasını yapmıştı. Bir diğer açıklama ise HDP'li Sırrı Sakık'tan gelmişti. Sakık, "Yeni bir çözüm süreci olabilir. Bu konuda duyumlar alıyoruz. Türkiye buna mecburdur" şeklindeki açıklamasıyla konuyu tekrar gündeme taşımıştı. 

 

çözüm süreci yeni iddia gündem başlayacak mı hdp akp mhp chp iyip cumhurbaşkanı başdanışman