Yeni Bir Parti Daha Kuruldu: Doğru Parti

TAKİP ET

Eski Bakan Rifat Serdaroğlu öncülüğünde yeni bir siyasi parti daha kuruldu. Logosundaki kırmızı renkte kalp ve yıldızla dikkat çeken yeni oluşumun adı ise Doğru Parti.

Eski Bakan Rifat Serdaroğlu, iki yıllık çalışmalarının ardından genç ve kadın ağırlıklı kurucular kurulunu oluşturarak Doğru Parti'yi resmen kurdu. Kurucu üye Esen Fatma Kabadayı öncülüğündeki heyet, kuruluş dilekçesini bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı'na teslim etti.

Kabadayı, "Bizler, Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, huzur içinde ve eşit yaşamak istediğini biliyoruz ve bunu tesis etmek için yılmadan, durmadan çalışacağımıza ant içiyoruz" dedi.

 

Rifat Serdaroğlu Kimdir

1948 yılında İzmir'de dünyaya gelen Rifat Serdaroğlu, siyasi kariyerine Adalet Partisi'nde başladı. AP rozetiyle Bergama Belediye Başkanlığı da yapan Serdaroğlu'nun sonraki adresi Doğru Yol Partisi oldu. Tansu Çiller liderliğindeki partinin 1993 yılında kurduğu kabinede kısa bir süre Sağlık Bakanı olarak görev yapan tecrübeli siyasetçi ardından ANAP'a geçti. Serdaroğlu, 1997 yılında da ANAP listelerinden Meclis'e girdi ve Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan kabinede Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

2011 yılında Demokrat Parti'de Genel Başkan adayı olan Serdaroğlu, başarıya ulaşamamıştı. Son iki yıldır Çoban Ateşi Hareketi adı verilen yapılanmayla beraber çalışmalarını yürütüyordu.

rifat serdaroğlu doğru parti çoban ateşi hareketi esen fatma kabadayı