Yeni Çözüm Sürecinin Ayak Sesleri: Demirtaş'a Kelepçe Bile Takılmamış

TAKİP ET

Kürtçü HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş özel jetle babasının yanına götürülürken kelepçe dahi takılmadığı ortaya çıktı.

AKP ve MHP koalisyonu, bir süredir yeni bir "Çözüm Süreci" geleceğine ilişkin spekülasyonları güçlendiren hamleler yapıyor.

Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği düzenlemesine ilişkin AKP, HDP'nin Meclis Grubu'nu ziyaret etmişti. Bunun ardından başlayan tartışmada MHP lideri Bahçeli, AKP'nin HDP'yi ziyaretini "doğru ve doğal bir adım" olarak nitelendirmişti.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri yeni bir çözüm süreci olup olmayacağına ilişkin soruya "Neden olmasın?" yanıtını vermişti.

AKP'li Cevheri: Yeni Bir Çözüm Süreci Neden Olmasın?

Demirtaş'a Özel Jette Kelepçesiz Seyahat 

Kürtçü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babasının rahatsızlığı nedeniyle Demirtaş, Edirne Cezaevi'nden alınarak özel bir jetle Diyarbakır'a götürüldü.

Ziyaretin ardından Demirtaş aynı uçakla Edirne Cezaevi'ne geri götürüldü.

Eski Adalet Bakanı, DEVA Partili Sadullah Ergin, Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada bu tip transferlerin Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığını belirterek "Ama transferlerin bu şekilde olması Adalet Bakanlığını aşan bir durumdur" dedi ve ekledi:

"Bundan bir sene önce olur muydu, o sorunun cevabına bakmak lazım."

Kelepçesiz ve Takım Elbiseli

Selahattin Demirtaş'ın kelepçesiz ve takım elbiseli götürüldüğünü belirten Saymaz, "Jandarmalar kibar ve saygılıydı" dedi.

yeni çözüm süreci ayak sesleri demirtaş selahattin kelepçe bile takılmamış özel jet