Yeni Diktatör Serdar Berdimuhammedov'un Aldığı Oy Oranı Açıklandı

TAKİP ET

Türkmenistan diktatörü Gurbangulu Berdimuhammedov'un oğlu Serdar Berdimuhammedov, ülkesi için "oldukça düşük" bir oy oranıyla seçimi kazandı.

Soydaş Türkmenistan, 12 Mart'ta sandık başına gitti. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan ve 16 yıldır Gurbangulu Berdimuhammedov diktası altında yönetilen ülkede yapılan seçimler, ülkenin demokraside hangi noktada olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Seçim Kurulu, 40 oğul Berdimuhammedov'un yüzde 97,12 katılımlı seçimde oyların yüzde 73'ünü alarak kazandığını açıkladı.

Serdar Berdimuhammedov 19 Mart'ta göreve başlayacak.

Bir Aşkabatlı Seçmenlere "Berdimuhammedov'a Oy Verin" Dendiğini Söyledi

Seçim günü RFE'ye konuşan Aşkabatlı bir soydaşımız, seçimlerde oy kullanabilmek için gereken davetiyelerin devlet görevlilerince ev ev dolaşılarak dağıtıldığını belirterek "Davetiyeleri dağıtanlar seçmenlere Serdar Berdimuhammedov'a oy vermeleri gerektiğini söylediler" demişti.

Ayrıca devlet memurları, amirleri tarafından akrabalarını da sandığa getirmeleri ve aksi halde işten kovulacakları konusunda "uyarıldı". 

Tavşan Aday, Berdimuhammedov'a Oy Vereceğini Açıklamıştı

Sözde "çok partili demokrasi" olan soydaş Türkmenistan'da, Berdimuhammedov'un bir de "rakibi" vardı.

Seçimlerde Serdar Berdimuhammedov'un karşısında aday gösterilen Marı ilinin Vali Yardımcısı Bekmuradov demokrasi tarihine geçecek bir açıklama yaparak "Ben, ailem, akrabalarım ve bütün halkımız Serdar Berdimuhamedov'a oy vereceğiz. O ülkenin yeni güneşi olacak" demişti. 

Türkmenistan Diktatörü Berdimuhammedov, Koltuğunu 'Erken Seçimle' Oğluna Bıraktı