Yeni Doğan Bebeğini Canlı Canlı Toprağa Gömen Annenin İfadesine Ulaşıldı

TAKİP ET

Adıyaman'da bebeğini diri diri toprağa gömdükten sonra tutuklanan annenin ifadesine ulaşıldı.

Yeni doğan bebeğini Adıyaman'ın Bahçecik Mahallesi'ndeki mezarlığa gömen anne ile kızına yardım eden anneanne olayın ardından tutuklanmıştı. 

Küçük bebeği canlı halde toprağın altına gömen cani anne ve anneannenin polis merkezinde verdiği ifadelere ulaşıldı. Hastanedeki hemşirelerin 'Fatma' adını verdiği bebeğin 17 yaşındaki annesi Gülçin E.'nin bir başkasına ait kimlik ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yaptığı öğrenildi. 

Çocuğu gömen anne Gülçin E. ve anneanne Ülkü E.'nin ifadelerinde amaçlarının çocuğu öldürmek olmadığını, birilerinin bebeği alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi.

Hamileliği 7. Ayda Öğrenmiş

Anneanne Ülkü E. ifadesinde kızının hamile olduğunu bebek 7 aylık olduktan sonra öğrendiğini ve kızının sancısı tutunca kimlik bilgilerini ezbere bildiği birinin bilgileriyle hastanye kayıt yaptırdığını söyledi. Kızının başına bir şey gelmesin diye bebeği gömmeye mecbur kaldıklarını belirten Ülkü E., çocuğu kızının reşit olmaması sebebiyle çocuk esirgeme kurumuna veremediklerini iddia etti.

Gülçin E. ise ifadesinde bebeği nefes alabileceği şekilde toprağa gömdüklerini, yüzünü bilerek açık bıraktıklarını ve amaçlarının bebeğin birisi tarafından bulunması olduğunu söyledi. 

adıyaman mezarlık bahçecik bebek ifade anne anneanne toprak gömülü