Yeni FETÖ Elebaşı Cevdet Türkyolu Kimdir

TAKİP ET

Fetullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü ileri sürüldü.

Öldüğü ileri sürülen teröristbaşı Fetullah'ın yerine yeni teröristbaşının Cevdet Türkyolu olacağı iddia edildi. 

Teröristbaşı Fetullah'ın "Mebruke" isimli yeğeniyle evli olan Cevdet  Türkyolu örgüt içinde "Uzun Cevdet" olarak biliniyor. 

Cevdet Türkyolu'nun en önemli özelliği gözaltı torbalarının tıpkı teröristbaşı Fetullah gibi olması. Bilindiği üzere Fetullahçı terör örgütü mensuplarındaki en belirgin özellik gözaltı torbalarının şişkinliği.


Fetullah'ın Özel Sekreteri


Türkyolu, örgütün eline geçen paraları sözde özel sekreter olarak ticari faaliyetlerde kullanıyor.

Örgüt içindeki kliklerden birinin lideri olan Cevdet Türkyolu diğer teröristler tarafından dolandırıcılıkla itham ediliyor. Türkyolu'nun teröristbaşı Fetullah'la görüşmek isteyen örgüt sempatizanı iş insanlarından 2500 dolar aldığı belirtiliyor. Örgüt mensuplarının bu parayı biriktirip verdikleri ileri sürüldü.

FETÖ'nün yeni elebaşı olarak adı geçen Cevdet Türkyolu'nun çocukluğundan beri Fetullah'ın yanında olduğu aktarılıyor. Cevdet Türkyolu, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde 10 milyon TL ödülle, kırmızı kategoride yer alıyor. 


Özel Odada Çalışıyor


Fetullahçı terör örgütü elebaşı Türkyolu'nun, terör örgütünün ABD'deki merkezi olan malikanede özel olarak tasarlanmış bir odada çalıştığı, buraya kendisine bağlı kişiler dışında kimsenin giremediği bilgisi mevcut.


Fetullah'ın Kimlerle Görüşeceğini, Aldığı İlaçları ve Yemekleri Yürütüyor


Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "FETÖ çatı" iddianamesinde Türkyolu'nun örgüt elebaşından sonraki en yetkili kişi olduğu ifade edilerek şu tespite yer verildi:

"Gülen'in özel kalemi ve sekretaryasını idare eden kişidir. Gülen'in kimlerle görüşeceğini, aldığı ilaçları ve yemekleri bütün özel hizmetini yürüttüğü, mahrem yerlerle doğrudan ilgilenip yönettiği, örgütün önderinden imamlarına talimat ulaştırıp raporları almada önemli bir işlevi olduğu anlaşılmıştır. Yargı, emniyet, TSK, harp okulları, askeri liseler, polis okulları, kolejleri ve akademilerin genel sorumlu imamlarının doğrudan onunla irtibatlı olduğu, 'özel hizmet sekreteryası' olarak faaliyet yürüttüğü anlaşılmıştır." T

Terörist Türkyolu hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" gibi suçlar başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor.

cevdet türkyolu fetullah gülen fetullah fetullah öldü fetö elebaşı fetö fetullahçı terör örgütü