Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan İlk Mesaj

TAKİP ET

İstifa eden Damat Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, Meclis'te yemin ederek görevine başladı.

Berat Albayrak'ın istifası sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, TBMM'de yemin ederek göreve başladı.

Meclis'teki yemin töreninin ardından yazılı açıklama yapan Lütfi Elvan, "Ekonomi politikalarımızın esası, büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, şeffaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının sağlanmasıdır. Türkiye kurala dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde işletilmesidir. Bu kapsamda, oluşturacağımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Elvan, "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız. Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız Vatandaşın üreterek gelir elde ettiği ortamı tesis edecek, Kovid-19'un etkilerini gidermek için sosyal programları sürdüreceğiz" dedi.

lütfi elvan ilk açıklama yeni bakandan ilk açıklama hazine ve maliye bakanı lütfi elvan açıklama yaptı yazılı açıklama berat albayrak istifa eden damadın yerine getirilen bakan ilk açıklamayı yaptı tbmm yemin töreni