Yeni İttifak Geliyor: Zafer, Memleket, Milli Yol, Doğru Parti...

TAKİP ET

Doğru Parti lideri Rifat Serdaroğlu, Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi ile birlikte kuracakları ittifakı önümüzdeki ay duyuracaklarını söyledi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu; Memleket Partisi, Zafer Partisi ve Milli Yol Partisi ile birlikte kuracakları "Türkiye İttifakı"nı Eylül ayı sonunda açıklayacaklarını söyledi.

3 parti ile sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Serdaroğlu, Türkiye'nin Cumhur İttifakı ve altılı masaya mahkum olmaması düşüncesiyle yola çıktıklarını vurguladı.

Kulis: Zafer ve Memleket İttifakı Geliyor, Aday Muharrem İnce Olacak

"Kamu Ağırlıklı Karma Ekonomi Uygulayacağız"

"İki ittifakın da Türkiye’nin milli çıkarlarına uygun davranacaklarına, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine sahip çıkacaklarına dair çok ciddi kuşkularımız var. Kuşkudan da öte bulgularımız var" diyen Serdaroğlu, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve saygılı olduklarını, Anayasa'nın ilk 6 maddesine bağlı olduklarını söyledi.

"Biz neoliberal politikalarla bir ekonomi politikası uygulamayacağız, kamu ağırlıklı karma ekonomi uygulayacağız" diyen Serdaroğlu, "Bu tip temel konularda fikir birliğine varacak bir ‘Türkiye İttifakı’nı, ‘Milli İttifak’ı kuracağız.  Eylül sonuna kadar bunu bitirip deklare edeceğiz" diye konuştu.

İttifakın adını Eylül ayının sonunda koyacaklarını belirten Serdaroğlu, "Bizim tabanımız yüzde 20. Bu büyüyecek" dedi. Serdaroğlu, görüştükleri sol partilerin de olduğunu ve bu partilerin ittifaka katılım için taleplerde bulunduklarını söyledi.

 

yeni ittifak türkiye ittifakı zafer memleket milli yol doğru parti rifat serdaroğlu muharrem ince ümit özdağ