Yeni Kabine Açıklandı

TAKİP ET

Erdoğan yeni kabineyi açıkladı.

Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Saray'ında düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"nin ardından yeni kabineyi açıklıyor.

Çankaya Köşkü'ne giden Erdoğan, göreve yeni başlayan bakanları duyuruyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Şu an ekranları başında bizleri takip eden tüm vatandaşlarıma saygılarımı gönderiyorum. Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta seçim yapılmamış gelecek asrın nasıl olacağına karar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. Yurt dışındaki kardeşlerimin her iki seçimde de ülkemize karşı sorumluluklarını yerine getirdikleri için tebrike diyorum şahsımı bir kez daha cumhurbaşkanlığına layık gören 27 milyon 835 bin vatandaşımıza hasretten şükranlarımı sunuyorum. Türk cumhuriyetlerimizdeki kardeşlerimizle dünyanın dört bir kösesindeki dostlarımızla omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz. Umudumuzu Türkiye’nin yükselişine ülkemizin güçlenmesine bağlamış hiçbir kardeşimizi mahcup etmeyeceğiz. 14 gün arayla sandıktan milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 28 milyona yakın insanımızın teveccühüne mazhar olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bunların bizlere aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz 85 milyon vatandaşımızla birlikte bizim için dua eden 100 milyonların da umudunu taşıdığımızın farkındayız. Nasıl bugüne kadar milletin helaline halel getirmediysek inşallah bundan sonra da canımız pahasına bu emanete sahip çıkacağız. Göreve başlama törenimizde ifade ettiğim ilkeler temelinde 85 milyonun dirliği kardeşliği esenliği için engellere aldırmadan zorluklar karşısında çalışacağız. Türkiye cumhurbaşkanı olarak tüm Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Şimdiye kadar beraber çalıştığımız nice badireyi beraber aştığımız eski kabine üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şimdi sizlerle birlikte yol yürüyeceğimiz yeni kabine üyelerimizi paylaşmak istiyorum:

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz

 Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Vuraloğlu

Erdoğan Geleneği Bozmadı

Erdoğan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın 2013 yılındaki tiviti gündem oldu.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan İlk Açıklama

 

İçişleri Bakanlığı’na atanan eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım #İstanbul’umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum.”

erdoğan yeni kabine kabine bakanlar yeni bakanlar