Yeni Kabineye Damadın Gölgesi Düştü

TAKİP ET

AKP içerisinde Damat Albayrak'a en yakın isimlerden biri olarak tanınan Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un Ticaret Bakanlığına atanması akıllarda soru işaretleri yarattı.

Türkiye'nin uzun zamandır beklediği Partili Cumhurbaşkanlığı Kabinesindeki değişikliğin yaşanmasıyla gözler yeni atanan isimlere çevrildi.

Aylardır kulislerde konuşulan AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın damadı ve aynı zamanda eski Bakan Berat Albayrak'ın görevine geri döneceği iddiaları kabine değişikliğiyle çürütülmüş oldu. 'Görevden affını' istediği tarihten bu yana gözlerden kaybolan Albayrak, beklentilerin aksine yeni kabinede de görev almadı.

Ancak Albayrak'ın adının herhangi bir bakanlığa yazılmaması yeniden etki sahibi olmadığı anlamına gelmiyor. Zira yaşanan tek kritik değişiklik olarak yorumlanan Ticaret Bakanlığındaki atama kararının arkasında Damat Albayrak'ın pay sahibi olduğu konuşuluyor.

Kısa süre önce adı örtülü yolsuzluk iddialarına karışan Pekcan'ın yerine Ticaret Bakanı olarak atanan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, parti içerisinde Albayrak'a en yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Bu atamayla birlikte Damat Albayrak ve ekibinin ekonomi yönetiminde yeniden söz sahibi olabileceği düşünülürken Muş'un Albayrak'ın görevden ayrılış sürecindeki tutumu da yeniden gündeme taşınmış oldu.

Muş, Albayrak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı 'istifa' metninin ardından görevini bıraktığı netlik kazanmasına rağmen Erdoğan'ın kendisini bu karardan döndürmesi için temennide bulunan bir paylaşımda bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti. AKP'li Muş, ilgili paylaşımında "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer vermişti.

'Berat Agabi'nin Muş'u

Muş ile Albayrak ilişkisinde daha geriye gidildiğinde ortaya çıkan manzara ise içler acısı. 2016 yılında Wikileaks tarafından Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-posta hesabındaki bütün yazışmaların ifşa edilmesiyle ortaya çıkan skandallardan birinde de Muş, başrolü oynuyordu.

2012 yılının Mayıs ayına ait yazışmada Muş'un Erdoğan'ın damadına TBMM'de yaptığı bir konuşmayı gönderdiği fakat daha sonra bu e-postada Albayrak'a 'sehven' adıyla hitap ettiğini fark ederek yeni bir e-posta yazdığı görülümüştü. Yeni iletide dikkat çeken ise Muş'un Albayrak'a duyduğu 'saygı' olmuştu:

"Agabi tamamen yanlışlıkla olmuş. Şimdi fark ettim ve çok mahcup oldum Berat Agabi. Agabi gerçekten çok kötü oldum fark edince."

berat albayrak damat damat albayrak tayyip erdoğan görevden af istifa mehmet muş ruhsar pekcan ticaret bakanı mehmet muş kimdir damat gölgesi yeni bakanlar kurulu