Yeni Keşfedilen Böceklere Pokemon Adları Verildi

TAKİP ET

Avustralya'da keşfedilen üç yeni böcek türüne Articuno, Moltres ve Zapdos adları verildi.

Independent Türkçe'de Esra Güngör'ün derlediği bir habere göre Avustralya'da yeni keşfedilen üç böcek türüne, Pokemon Red and Blue adlı video oyununda bulunan üç Pokemon'un adı verildi. Böylece Pokemon tutkunları, sevdikleri Articuno, Zapdos ve Moltres'i gerçek hayatta da görebilecek.

Efsanevî kuşlar olarak adlandırılan bu Pokemon türleri, Pokemon Red and Blue evreninde dünyanın her yerine yayılmış biçimde görülüyordu. Oyunda, bu pokemonları yakalamak çoğu zaman bir master ball harcamak anlamına geliyor; yani onları ele geçirmek fazlasıyla zor.

Screen Rant'in haberine göre bilim insanları daha önce de Aerodactylus fosilinin adını, Aerodactyl'den esinlenerek vermişti.

Bununla birlikte Eastern New Mexico Üniversitesi'nde entomoloji profesörü olan Dr. Darren Pollock ve Australian National Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Yun Hsiao, bahsi geçen böcekleri Avustralya'ya özgü böcek türlerine yönelik araştırmaları kapsamında keşfetti.

Eastern New Mexico Üniversitesi'nin yayımladığı bültene göre böceklere Binburrum articuno, Binburrum moltres ve Binburrum zapdos adları verildi. Adı geçen bilim insanlarının keşiflerine dair makale, The Canadian Entomologist adlı bilimsel yayında 2020'nin Aralık'ında yayımlanmıştı.

Pokemon, dünyadaki en büyük yapımlardan biri ve pek çok gencin hayal gücünün şekillenmesinde büyük etkisi olmuştu. Görünüşe göre gerçek hayattaki keşifler, Pokemon dünyasının yeniden keşfedilmesine önayak olmaya devam edecek.

Pokemon Articuno Moltres Zapdos Pokemon Red and Blue BÖceklere Pokemon ismi verildi Böceklere Pokemon adı verildi Avustralya'da yeni keşfedilen böcekler Pokemon adları Pokemon GO Pokemon balkondan atlayan çocuk