Yeni Merkez Bankası Başkanı'nın Doktora Tezinde Merkez Bankası Raporundan İntihal Yaptığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun doktora tezinde Merkez Bankası raporundan intihal yaptığı ortaya çıktı.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir gece ansızın göreve getirilen Şahap Kavcıoğlu'nun adı gündemden düşmüyor.

Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Kavcıoğlu'nun 2003 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'ne sunduğu doktora tezinde, Merkez Bankası’nın 2001 yılı faaliyet raporunda yer alan ifadelerden intihal yaptığı ortaya çıktı.

Danışmanlığını Varlık Fonu Başkanvekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın doçentlik döneminde yaptığı ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü bünyesindeki Bankacılık Bölümü’ne sunulan 2003 tarihli doktora tezinde Kavcıoğlu’nun, Merkez Bankası (MB) Denetleme Kurulu tarafından 26 Nisan 2002 tarihinde Hissedarlar Genel Kurulu’na sunulan, 2001 yılına ait “70’inci Hesap Yılı Hakkında Banka Meclisi’nce Hazırlanan Faaliyet Raporu”ndan ‘kopyala-yapıştır’ tekniğiyle intihal yaptığı ortaya çıktı.

Kavcıoğlu'nun “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi, Çözümü ve Takibi İçin Bir Uygulama” başlıklı doktora tezinin bankacılık sektörüne ilişkin kısımlarında, cümleleri hiç değiştirmeden 'alıntı' yaptığı görüldü.

MB raporundaki paragrafları kendi cümleleri gibi kullanan Kavcıoğl'nun, ifadeleri tırnak içine almadan aktardığı fark edilirken, Kavcıoğlu'nun tezinin danışmanı olan Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın Erdoğan'ın damadı, Berat Albayrak’ın da tez danışmanı olması dikkat çekti.

 

 

merkez bankası başkanı naci ağbal şahap kavcıoğlu tez intihal çalıntı