Yeni Milli Eğitim Bakanı Özer'den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'un ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Mahmut Özer, ilk görev gününde pandemi sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde, "Büyük bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım. En temel amacım tüm çocuklarımıza Türkiye'nin neresinde olursa olsunlar kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliğini sağlamaktır" ifadelerini kullanan yeni Bakan, ilk açıklamasında, "Önceliğim tüm tedbirleri alarak okulları pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime uygun hale getirmektir. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz" dedi.

Mahmut Özer Kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olan ve Yüksek Lisans ile Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlayan Özer, 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

milli eğitim bakanı mahmut özer yüzyüze eğitim açıklaması