Yeni Nafaka Kanunu: Süresiz Nafaka Kaldırılıyor

TAKİP ET

Yeni Nafaka Kanunu'nun Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın masasında olduğu belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın masasında olduğu belirten yeni Nafaka Kanunu tasarısının son düzenlemelerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne götürüleceği bildirildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre taslakta nafaka ödeme süresine üst sınır konulacağı ve nafakanın evlilik süresine göre değişeceği belirtildi.

Örneğin nafaka ödeme süresi 3 yılın altında süre devam eden evliliklerin bitmesi halinde 5 yıl, 7 yılın altında süre devam eden evliliklerin bitmesi halinde 5 yıl ila 10 yıl arasında olacak. Söz konusu süreyi belirleme yetkisi hakime verilecek ve hakim, çocuk sayısına ve kadının iş durumuna göre hükmünü belirleyecek. 

AKP: Ömür Boyu Nafaka Uygulamasını Doğru Bulmuyoruz

Taslak metnin hazır olduğunu belirten AKP kurmaylarının "Bu sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Düzenlemeyi bu yıl içerisinde Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz. Bu konudan mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını gidereceğiz. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Ömür boyu nafaka uygulamasını doğru bulmuyoruz" dediği belirtiliyor.
  Ayrıca taslağın hayata geçmesiyle birlikte gerçekleşecek kanuni değişiklikle tazminat, velayet, nafaka ve eşler arası kusur gibi konulardan doğan çekişmelerde dava sürecinin uzamaması sağlanacak. Gerekli hallerde boşanma sağlandıktan sonra bu konular karara bağlanabilecek. TamgaTürk'te Günyeli Kutlusoy imzasıyla yayımlanan "Süresiz Nafaka Tartışmalarına Dair" başlıklı köşe yazısını okumak için tıklayınız.

nafaka süresiz kaldırılıyor adalet bakanı kanun bekir bozdağ