Yeni Parti Kurmaya Hazırlanan Muharrem İnce'den İstifa Açıklaması

TAKİP ET

Memleket Hareketi isimli bir oluşumla yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren İnce, kısa süre içerisinde CHP'den istifa edeceğini ve ana muhalefet partisinden ayrılan 3 vekilin de kendi partisine katılacağını açıkladı.

Kendi öncülüğünde hareket eden 'Memleket Hareketi'ni yeni bir partiye dönüştürmeye yönelik çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında yürütmesiyle tepki toplayan ve tartışma konusu olan CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den beklenen istifa açıklaması geldi.

Yeni bir parti kuracağı netleşmeden önce 'böyle bir adım atarsa bunun CHP'yi düzeltmek için atılan bir adım olacağını' kaydeden İnce, bu kez de "Ben gerçek evladım, gerçek anneyim, gerçek CHP'liyim. CHP'yi bölmek gibi bir niyetim olamaz" diye konuştu.

İnce, "Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Biz 50+1'i biri alan, Türkiye'nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz. Onun için küçük iddialar değil, daha büyük iddialar peşindeyiz. Önümüzdeki süreçte yüzde 50+1'i alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim" ifadelerini kullandı. 

Muhalif seçmenin zihnine 24 Haziran gecesi sergilediği tutumla ve bir gazeteciye gönderdi 'Adam kazandı' mesajıyla kazınan İnce, CHP'den ayrılan 3 milletvekilinin de kendisiyle beraber hareket edeceğini duyurdu. Böylelikle yandaş medyada kendilerine geniş yer bulan CHP'deki mektup krizinin ana aktörleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in yeni partiye katılacağı yönündeki iddialar da netlik kazanmış oldu.

muharrem ince Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel memleket hareketi chp istifa cumhurbaşkanı adayı