Yeni Şafak, İBB Zabıtasına "Eşkıya" Dedi

TAKİP ET

AKP hükümetini cansiperane savunan Yeni Şafak, bugün ilginç bir manşetle çıktı.

Yeni Şafak, polisin mahkeme kararına rağmen Büyükada İskelesi binasının tahliyesine engel olmasını "Eşkıya şehre indi" manşetiyle verdi.

Yeni Şafak'ın manşetinde "CHP'de 'Tek Parti Rejimi' özlemi depreştı. CHP'li politikacılar. İsabul-Adalar'da zabıta eşliğinde vakıf binasına gece baskını yaparak içerideki eşyayı danıttı, binada ne var ne yoksa yağmaladı. Kanun, hukuk, mahkeme kararı dinlemeyen CHP'lilerin işgali 30 saat sürdü" denildi.

Peki Ne Olmuştu?

Yeni Şafak'ın fantastik kurgu severi yazarlarının beyanlarının aksine mahkeme kararı, TÜGVA'nın işgalci olarak bulunduğu Büyükada İskelesi binasının tahliye edilmesi yönünde verilmişti.

Tahliyenin gerçekleştirilmesi için gelen İBB zabıtaları, Bilal Erdoğan'ın YİK Başkanı olduğu TÜGVA çalışanlarının ihbarı üzerine gelen çevik kuvvet polisleri tarafından İBB'ye ait binadan çıkarıldı.

Olay yerine gelen vatandaşlar polise "TÜGVA'nın polisi" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme kararının uygulanmasına engel olan polisler, kapısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazan bir binaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelini sokmamak için dizilerek verdikleri pozla tarihe 'altın harflerle' geçti.

Yeni Şafak İBB Zabıtasına "Eşkıya" Dedi