Yeni Şafak: Uzlaşma Olmazsa İYİ Parti Kendi Adayını Çıkarır

TAKİP ET

Yandaş Yeni Şafak gazetesi, İYİ Parti Genel Merkezi'nden bir yetkilinin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının uzlaşma olmadan açıklanması halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkartabileceğini söylediğini yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime yönelik hamlelerde bulunurken muhalefet, ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik tartışmalarla enerji harcıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğine yönelik sözlerine İYİ Parti'den gelen tepkilerle birlikte başlayan ve adaylık meselesine kadar varan tartışma, adaylık arzusunu açığa vuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanamama ihtimali nedeniyle giderek daha da şiddetleniyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masada bir uzlaşma olmaksızın aday olması durumunda İYİ Parti'nin kendi adayını çıkaracağını yazdı.

İYİ Parti Risksiz Aday İstiyor: Masa Dışından Olabilir

Yeni Şafak'ta yayımlanan habere göre, İYİ Parti Genel Merkezi'nden bir kaynak uzlaşma olmaksızın Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edilmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkartabileceğini söyledi. Bu adayın masadan ya da masa dışından da olabileceğini belirten kaynak, İYİ Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi rahatlıkla kazanabilecek, risksiz bir aday istediğini açıkladı.

 

yeni şafak uzlaşma olmazsa iyi parti kendi adayını çıkarır kulis