Yeni Şafak Yazarı: Hz. Ömer'den Bekleneni Cumhurbaşkanımızdan Bekliyorlar

TAKİP ET

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman, "Hz. Ömer'den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar" ifadelerini kullandı.

AKP hükümeti tarafından uygulanan politikalar sonucunda hukuk, ekonomi, eğitim ve sağlık gibi pek çok alanda krizler ortaya çıkıyor. Ekonomik krizin etkisini her geçen gün artırması sonucunda hükümete tepkiler artıyor.

Vatandaş gelen tepkilere Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'dan ilginç bir tepki geldi. Karaman iktidardan beklenen görevleri fazla bulduğunu "Hz. Ömer’den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar" sözleriyle ifade etti.

Karaman, bu ifadesiyle vatandaşlara AKP Lideri ve Cumhurbaşanı Erdoğan'dan bir şey beklemek yerine beklentileri düşük tutmayı tavsiye ediyor. Yazının devamında ise şu ifadeler yer alıyor:

 "Hem WhatsApp gruplarında hem de köşeme gelen sorularda -kötü niyetli olanları atlıyorum- iyi niyetli oldukları konusunda hüsnüzannım olan birçok Müslüman, ayaklarının bastığı zemini görmeden, dünya ve Türkiye’nin içinde bulunduğu reel durumu hesaba katmadan neredeyse Hz. Ömer’den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar.

 Peki, bu beklenti gerçekçi mi? Elbette değil. Evet, yapılan bazı önemli değişiklikler var ama bunlar her şeye rağmen içeride ve dışarıdaki ötekilerin tahammül edebildikleri değişikliklerdir. Mesela “Musul bizim” deyip geri almaya kalkışsak bunu dışarıdaki ötekiler engeller. Anayasa’nın ilk dört maddesini ve bunlara ilişkin diğer maddelerini -İslâm’a göre olmak bir yana- gerçek demokrasiye göre değiştirmeye kalkışsak bunu da içerideki muhalifler engeller (Burada muhaliflerden maksadım yalnızca siyasi partiler değildir)."

hayrettin karaman erdoğan cumhurbaşkanı hz. ömer beklenti iktidar yeni şafak