Yeni Şafak Yazarından AKP'ye 'Muhasebe' ve 'Yenilenme' Çağrısı

TAKİP ET

AKP kurucularından olan Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler partiye "yenilenme" ve "muhasebe" çağrısı yaptı.

AKP'nin kurucuları arasında bulunan Ayşe Böhürler, Yeni Şafak'taki köşesinden AKP'ye seslenerek bir "Türkiye muhasebesine" ihtiyaç duyduklarını söyledi.

"Elini gerçekten taşın altına koyan insanların tecrübe ve birikimlerinin masada olduğu bir Türkiye muhasebesine ihtiyacımız var" diyen Böhürler, AKP iktidarı için "'Türkiye’ kimliğine Cumhuriyet öncesi ve sonrasıyla birlikte sahip çıktı. Geçmiş ve gelecek arasında bir köprü kuran, yıkmadan inşa eden, devam ettiren, geleneği taşıyan muhafazakârlık siyasetini kendisine mihver kıldı. Türkiye’nin dünya ve İslam dünyası ile kopan bağını yeniden kurdu" ifadelerini kullandı.

"Değişimi Yakalayacak Şekilde Yenilenmemiz Gerekiyor"

Değişimin hızının artık çok yüksek olduğunu belirten Böhürler, "Ve bizim de kendimizi bu değişimi yakalayacak şekilde yenilememiz gerekiyor" dedi. 

"Siyasetin önümüze koyduğu bazıları faaliyet tuzağı sayılabilen işlerin içinde her zaman bir muhasebe yapma imkanı olmuyor. Üstten, seçkinci, her şeyi bildiğini iddia eden, kendilerine dönük en ufak bir eleştiriye bile tahammülü olmayan büyüklerin uyarılarını kastetmiyorum elbette" diyen Böhürler, "Elini gerçekten taşın altına koyan insanların tecrübe ve birikimlerinin masada olduğu bir Türkiye muhasebesine ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.

AKP'nin Oy Oranı

Mayıs ayında yapılan 16 araştırmanın sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı yüzde 30,53 seviyesinde. Bu oran AKP'nin kurulduğu günden bu yana girdiği seçimlerde aldığı tüm oylardan daha düşük bir seviye. MHP'nin oy seviyesinin de yüzde 7,24 olduğu dikkate alındığında AKP'nin yaklaşan seçimlerde 20 yıldır elinde tuttuğu iktidarı kaybetmesi olasılığı oldukça yüksek. 

Mayıs Ayında Yapılan 16 Anketin Ortalaması

yeni şafak yazarı ayşe böhürler akp muhasebe yenilenme çağrısı kurucusu ak parti