'Yeni Sahipleri' Taksim'de Doyasıya Eğlendi

TAKİP ET

Türkiye tarihi bir göçmen akınıyla karşı karşıya.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asla taviz vermediği açık kapı politikası ve hudut güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle yurda giren yasa dışı göçmenlerin, sığınmacıların sayısı milyonlarla ifade ediliyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerimizde gettolaşan göçmenlerden İranlı bir grup İstanbul Taksim Meydanı'nda eğlendi.

Görüntüleri paylaşan gazeteci Esra Öztürk, "İlk kez nereye gitsem azınlık oluyorum" dedi. Öztürk paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gittiğim Yerde Dilimi Duymakta Güçlük Çekiyorum"

"Mekanın sahibi havasında herkes çok mutlu. Birileri hariç. Birileri = biz.

Ne sığınmacılara ne yabancılara karşıt oldum yıllarca. Ve fakat ilk kez nereye gitsem azınlık oluyorum. Gözlerini dikip bakan birine 'ne var, ne bakıyorsun' deyince bile çekinmiyor, utanmıyor. Hepsi farkında ve çok alıştılar. Yalnız Taksim değil pek çok yer böyle.

Görüntülerde rahatsız edici bir şey yok bakıldığında. Farsça müzik yapıp dans ediyor İranlılar. Sorun turistler, eğlenenler veya çaresizlikten sığınanlar değil. Kontrolsüzlük ve düzensizlik. Arkadaş/akraba ziyareti hariç gittiğim yerde dilimi duymakta güçlük çekiyorum. Yoruyor."

yeni sahipleri istanbul taksim doyasıya eğlendi iranlı grup göçmen kaçak sığınmacı