Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kimdir: Fetullah Gülen Üniversitesi'nin Kurdelesini Kesen Bakan

TAKİP ET

AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifasıyla bakanlık görevine Vahit Kirişçi atandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yaz çıkan orman yangınları nedeniyle eleştirilerin odağında olan AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi'yi  atadı. 


1960 Kahramanmaraş doğumlu olan yeni AKP'li Bakan Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdikten sonra yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını da İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı.

Kirişçi, Fetullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığı ilinen bir isimdi. 


Kirişçi 2008 yılında Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Fezalar Eğitim Kurumu'na ait Erbil'deki Işık Üniversitesi'nin açılışına katılmıştı. 

Aynıı açılışa Kuzey Irak Bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Musul Başkonsolos Vekili Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, AKP milletvekilleri Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Türkiye'den diğer bazı davetliler katılmıştı. 


Fetullah İçin Avustralya'ya Kadar Gitmişti


AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, mürteci terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen bir Katolik üniversitesinde İslami Bilimler kürsü açtığında Avusturalya'ya kadar da gitmişti. 

  Açılışa katılan vekillerinden Vahit Kirişçi Fethullah Gülen bir Katolik üniversitesinde İslami Bilimler kürsü açtığında Avusturalya'ya kadar gitmesiyle biliniyor. Kirişçi Fethullah'a yakınlığı ile bilinen bir isim.


FETÖ İmamı Kemal Öksüz'le Fotoğraflar


Yeni AKP'li Bakanın ayrıca FETÖ imamı Kemal Öksüz ile de fotoğrafı var.



Kirişçi ve diğer AKP'li vekillerden oluşan heyet FETÖ imamı Kemal Öksüz'ü Arkansas'ta ziyaret etmişti. Fotoğraf daha sonra AKP'li Mustafa Ataş'ın paylaşımı ile ortaya çıkmıştı. 

vahit kirişçi vahit kirişçi kimdir tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli tarım ve orman bakanlığı fetö fetullah gülen kemal öksüz