Yeni Zelanda Açıklarında Şiddetli Deprem

TAKİP ET

Yeni Zelanda açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun açıkladığı bilgiye göre saat 16.27 sıralarında Yeni Zelanda açıklarında 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği deprem neticesinde ne çapta bir hasar oluştuğu henüz tam anlamıyla bilinmiyor. Ölen bir kişinin ise kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

100 artçı sarsıntının yaşandığının belirtildiği deprem sonrası tsunami uyarsı yapıldı. 10 kilometre derinlikte olduğu öğrenilen depremin, Pasifik Ateş Çemberi'nde gerçekleştiği öğrenildi. 

Dünyadaki tüm depremlerin yüzde 90'ının, büyük depremlerin ise yaklaşık yüzde 80'inin meydana geldiği 'ateş çemberi' olarak adlandırılan Pasifik Deprem Kuşağı, aktif volkanların yüzde 75'inin de bulunduğu, Büyük Okyanus Havzası’nı çevreliyor. Büyük Okyanus'un Asya ve Amerika kıtalarına komşu olan levha sınırlarını temsil eden bu kuşak, yaklaşık 40 bin kilometre uzunluğunda olmakla birlikte Şili'den kuzeye doğru Güney Amerika kıyıları, Orta Amerika, Meksika, ABD’nin batı kıyıları ve Alaska’nın güneyinden Aleut Adaları, Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları ve Yeni Zelanda’ya kadar uzanıyor. 

yeni zelanda deprem 7.2 büyüklüğünde büyüklük artçı sarsıntı tsunami uyarı hasar